Άρση μέτρων: Τέλος τα self tests για τους πλήρως εμβολιασμένους

Πετάμε τις μάσκες μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Βελτιώνεται συνεχώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Χαρδαλιάς: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη

Αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε νέα άρση των μέτρων, όπως η μη χρήση μάσκας για όλους -εμβολιασμένους και μη- σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. «Η χρήση της μάσκας αποτελεί βασικό μέτρο ατομικής προστασίας», είπε και «δε θέλουμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες». Σε ισχύ παραμένει η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Κορωνοϊός: 520 νέα κρούσματα και 14 θάνατοι στη χώρα

«Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σαφώς δυσκολεύουν τη χρήση της μάσκας. Η Επιτροπή μας εξέτασε τα επιδημιολογικά δεδομένα της επικράτειας, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ενώ συνυπολόγισε και τη κυκλοφορία μεταλλαγμένων στελεχών του ιού» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Τέλος τα self test για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους

Όπως ανακοίνωσε η ίδια, καταργούνται τα self test για εμβολιασμένους εργαζόμενους. Ωστόσο ο ιός κυκλοφορεί ακόμα για αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή.

Κορωνοϊός: 225 τα κρούσματα στην Αττική - Κάτω από 50 στη Θεσσαλονίκη

Στα 32 έτη μειώθηκε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην κινητικότητα των νέων. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 4.100  κρούσματα και οι περισσότερες περιφέρειες είναι πράσινες.

Ένας στους τρεις νοσηλευόμενους αφορά σε νέους ανθρώπους, καθώς οι ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Μείωση παρατηρείται και στους θανάτους άνω των 75 ετών. Όπως είπε δίνεται έμφαση στον εμβολιασμό όλων άνω των 55 ετών, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top