Πρωτοδικείο Αθηνών: Παράνομη η απεργία ΑΔΕΔΥ έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης

Αφορά εκπαιδευτικούς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουνίου, έως τις 10 π.μ., έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών- βίντεο ΕΡΤ

Παράνομη ως τις 10 το πρωί κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη - Αλλαγές λόγω πανελληνίων

Νωρίτερα σήμερα, η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου. Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως η συγκεκριμένη κινητοποίηση μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες και την ομαλή διενέργειά τους.

Απεργία: Έως το βράδυ η απόφαση μετά την προσφυγή Κεραμέως

Η ΑΔΕΔΥ είχε αποφασίσει την εξαίρεση τωμ καθηγητών και των υπαλλήλων του υπ. Παιδείας από την αυριανή κινητοποίησή της. Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα ΜΜΜ, με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μη διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα ΜΜΜ θα λειτουργούν σίγουρα ως τις 10 το πρωί.

Ειδικότερα:

  • οι συρμοί στις γραμμές 1 και 2 του Μετρό και η γραμμή 3 Ηλεκτρικού θα κινηθούν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί, ενώ μετά τις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι θα «τραβήξουν» χειρόφρενο, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εισάγεται για ψήφιση.  
  • τραμ και ηλεκτρικός θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. Από τις 10 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας δε θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια. 
  • οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00 

Σημειώθηκε ότι παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021) και η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που είχαν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top