Απεργία: Έως το βράδυ η απόφαση μετά την προσφυγή Κεραμέως

Η απόφαση θα ληφθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο

Αντιδράσεις για την απεργία της Τετάρτης. Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες και τα ΜΜΜ. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Εντός της ημέρας, ενδεχομένως το βράδυ, θα εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναφορικά με την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης.

Απεργία: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλήνιες

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα ΜΜΜ με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Απεργία: Χωρίς μετρό αύριο η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν: «Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ αντέτειναν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top