Πανελλήνιες 2021: Προσέφυγαν στο ΣτΕ γονείς μαθητών στα Εσπερινά Λύκεια

Γιατί ζητούν να ακυρωθεί ο νόμος για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Πρεμιέρα σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων - Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Γονείς μαθητών στα εσπερινά Λύκεια προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος ο νόμος 4777/2021 του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο θεσμοθετήθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προβλέφθηκαν οι όροι των Πανελληνίων εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2021: Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο σε όσους φοιτούσαν σε εσπερινά Λύκεια και ήταν υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις, έδινε μπόνους, έτσι ώστε να εισάγονται σε επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 1% του γενικού συνόλου των εισακτέων. Με την κατάργηση του μπόνους και με την όλη φιλοσοφία του νέου νομοθετικού πλαισίου, όπως αναφέρουν, μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εισαγωγής των μαθητών των εσπερινών Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης υποστηρίζουν ότι οι μαθητές των εσπερινών Λυκείων είχαν ήδη συμπληρώσει τις δηλώσεις προτιμήσεως τους στις Σχολές, πριν ακόμη ψηφιστεί ο νόμος 4777/2021.

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Στην προσφυγή τους αναφέρουν ακόμα, ότι κατά κανόνα στα εσπερινά Λύκεια φοιτούν μαθητές οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες ή έχουν άλλους οικογενειακούς ή οικονομικούς λόγους που δεν μπορούν να φοιτήσουν στα ημερήσια Λύκεια και προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη Λυκειακή εκπαίδευση, έτσι ώστε να επιχειρήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top