Άρση μέτρων: Χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα - Τι αλλάζει

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου

Οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για τη χαλάρωση των μέτρων (11/6)

Η ταχύτητα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και η προθυμία των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο που θα οδηγήσει στην ελευθερία φέρνουν νέα άρση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα.

Χαρδαλιάς: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες – Όλα τα βήματα στην ελευθερία   

Συγκεκριμένα, από σήμερα επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Χαλάρωσαν τα μέτρα από το Σάββατο

Ήδη από το Σάββατο 12 Ιουνίου, η χώρα μας χαλάρωσε κάποια από τα μέτρα λόγω της βελτιωμένης επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει. Η μουσική επέστρεψε στην εστίαση όμως μόνο σε εξωτερικό χώρο και μόνο με καθήμενους πελάτες. 

Παράλληλα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά πλέον στη 1:30 και όχι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα όπως ήταν πριν. Το Σάββατο άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, με την προϋπόθεση να έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Άρση μέτρων: Νέα δεδομένα από σήμερα – Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

Αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα.

Όσον αφορά στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Τι περιμένουμε από την 1η Ιουλίου

Ημερομηνία - κλειδί για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φαίνεται πως είναι η 1η Ιουλίου. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί και από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας. 

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται η αύξηση του ορίου των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στα 300 άτομα, αντί για 100.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top