Πανελλήνιες 2021: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα

Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τη διεξαγωγή τους

Ρεπορταζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (13/6)

Στις 08:30 το πρωί ανοίγει η αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ αύριο, Τρίτη θα εξεταστούν οι μαθητές των ημερήσιων κι εσπερινών επαγγελματικών λυκείων. 

Περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν φέτος τις εξετάσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρσι. 

Πανελλήνιες 2021: Χρήσιμα tips για την εξέταση στα Νέα Ελληνικά

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται τις αίθουσες το αργότερο μέχρι τις 08:00 το πρωί. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δελτίο εξεταζομένου.

Πανελλαδικές 2021: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και με την επίδειξη της βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Πανελλήνιες: Τι μπορούν να κάνουν οι μαθητές για να διαχειριστούν το άγχος

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης εξέτασης οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φορούν την προστατευτική τους μάσκα τόσο εντός των εξεταστικών κέντρων, όσο και στους εξωτερικούς χώρους. 

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος στις Πανελλήνιες

Από φέτος στις Πανελλήνιες μία από τις αλλαγές που θα ισχύσουν είναι η κατάθεση δύο μηχανογραφικών (για φοίτηση σε ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ). Επίσης άλλαξε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων σε κάποιες σχολές και μειώθηκε σε άλλες.

Πανελλήνιες 2021: Όλες οι αλλαγές – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και το τμήμα ή τη σχολή επιτυχίας τους με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους  και επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2021: Αναμένεται «εκτίναξη» στις βάσεις φέτος

Στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. 
Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top