Πατέρας Γιακουμάκη: «Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή»

Η κατάθεση του πάτερα του Βαγγέλη Γιακουμάκη για το bullying

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα της δίκης στο Εφετείο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα που είχε συγκλονίσει τη χώρα πριν από έξι χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκαν ένοχοι οι 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση.

πατέρας Γιακουμάκη

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ένοχοι κρίθηκαν οι 8 από τους 9 Κρητικούς

Μετά την κατάθεση της μητέρας του σπουδαστή, ήρθε η σειρά του πατέρα του Ανδρέα να καταθέσει για την υπόθεση.

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκίνησε η δίκη - Συγκλονίζει η μητέρα του

«Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου»

Σύμφωνα και με το epiruspost, o Ανδρέας Γιακουμάκης κατέθεσε πως προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του, μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που του είχαν συμβεί. «Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. […] Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια μίλησε για όσα είχαν συμβεί στον Βαγγέλη, σημειώνοντας πως «τώρα πάνε να τα μπερδέψουν». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ζήτησε να κληθεί ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, γιατί, όπως είπε ο ίδιος, έκανε έρευνα, μίλησε με τα παιδιά, αλλά αυτά μιλούσαν για περιστατικά χωρίς να τα τεκμηριώνουν, δεν έλεγαν δηλαδή ποιος είδε ακριβώς τι, έλεγαν μόνο αποσπασματικά διάφορα πράγματα», εξήγησε.

οικογένεια Γιακουμάκη

«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή»

«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή. […] Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις. Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια» ανέφερε ο κ. Γιακουμάκης, εμφανώς φορτισμένος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή, απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα «θέλω» του καθενός και από τη στιγμή που το παιδί του το ήθελε, έκανε αυτό που επιθυμούσε. 

Βαγγέλης Γιακουμάκης

 «Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο»

«Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με τρία παιδιά χωρίς προβλήματα και μόλις ο ίδιος έμαθε στα μέσα της χρονιάς (το 2014) πως είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα. Ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και τον διαβεβαίωσε πως όλα ήταν καλά. «Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα, μετά από αρκετά χρόνια, περίπου τέσσερα. Η κ. Παπαπέτρου μας είπε πως δεν μας τα είχε πει όλα, αφού ο Βαγγέλης ήταν 20 χρόνων και μπορούσε να διαχειριστεί μόνος του την κατάσταση» τόνισε.

«Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο, αυτά όμως δεν είναι αστεία» ανέφερε, και μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως και στον ίδιο, όταν ήταν στον στρατό, του είχαν κάνει αστεία, αλλά μόνο μια φορά.

«Ο Βαγγέλης ντρεπόταν για αυτό δε μιλούσε»

«Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μη μιλά. Όταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν, αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα, δε βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ. Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί, αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα» υπογράμμισε. 

Η κατάθεσή του δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε και η δίκη συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευής. 

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top