Μουσική στην εστίαση, γάμοι και ωράριο κυκλοφορίας - Συνεδριάζει η Επιτροπή

Aνακοινώσεις για νέα μέτρα από τον Νίκο Χαρδαλιά

Αποκάλυψη Star: Από το ερχόμενο σαββατοκυριάκο επιστρέφει η μουσική στα μαγαζιά/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 7/6/21

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων και σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος θα βρεθούν η μουσική στην εστίαση, ο αριθμός των καλεσμένων στους γάμους και το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Εστίαση: Επιστρέφει η μουσική στις 12/6 - Πιο αργά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα. Αν επιβεβαιωθούν, τότε η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 01:30 από τις 12:30 που ξεκινά σήμερα και η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από το Σαββατοκύριακο. 

Δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όμως κατά πάσα πιθανότητα κάτι τέτοιο να αποφασιστεί τελικά από τον Ιούλιο και μετά. 

Ανοίγουν και τα κέντρα διασκέδασης τον Ιούνιο

Όσον αφορά στην εστίαση, φαίνεται πως θα αρθεί η απαγόρευση της μουσικής, ώστε να αποτραπούν τα όλο και αυξανόμενα κορωνοπάρτι σε όλη τη χώρα, που αποτελούν εστία διασποράς του κορωνοϊού. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανόν η μουσική να επιτραπεί ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τέλος οι λοιμωξιολόγοι θα συζητήσουν και το πλαίσιο για τους γάμους και τις βαπτίσεις και είναι πολύ πιθανόν να αυξήσουν το όριο των 100 ατόμων που μπορούν να παραβρεθούν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα δοθεί η δυνατότητα σε επαγγελματίες του κλάδου να λειτουργήσουν πιο κοντά στην κανονικότητα. 

Mουσική στην εστίαση από το Σάββατο - Τι αλλάζει στους γάμους

Έτσι σύμφωνα με τα σενάρια που διαρρέονται κατά πάσα πιθανότητα από 1η Ιουλίου θα επιτραπεί η τέλεση των δεξιώσεων με ανώτατο όριο τα 200 άτομα σε ανοιχτά κτήματα και δεν αποκλείεται μέσα στον μήνα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κι άλλο. 

Ωστόσο δε φαίνεται καθόλου πιθανό το σενάριο να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση στα άτομα, αλλά θα τίθεται ένα ανώτατο όριο. 

Γάμοι 2021: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται από τον Ιούλιο

Όλα αυτά βέβαια θα αποφασιστούν μετά από την αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων κι αφού οι ειδικοί εκτιμήσουν ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιτρέπει περαιτέρω χαλάρωση. Διαφορετικά, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανόν να επιλέξουν μια πιο συντηρητική στρατηγική για να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος νέας έκρηξης κρουσμάτων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top