Mουσική στην εστίαση από το Σάββατο - Τι αλλάζει στους γάμους

Την Παρασκευή αναμένονται νέες ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων

Αποκάλυψη Star: Από το ερχόμενο σαββατοκυριάκο επιστρέφει η μουσική στα μαγαζιά/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 7/6/21

Λίγα μόνο βήματα μακριά μας χωρίζουν από ένα σχετικά «ελεύθερο καλοκαίρι». Με τις μάσκες να παραμένουν ως απαραίτητο αξεσουάρ και τους εμβολιασμούς να διευρύνονται και στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, αυτό που μένει να δούμε να αλλάζει είναι οι περιορισμοί που εξακολουθούν να υφίστανται.

Στο τραπέζι των συζητήσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων μπαίνουν λοιπόν το ωράριο της νυχτερινής κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση και το όριο καλεσμένων στους γάμους.

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Εβδομάδα αποφάσεων για νέα μέτρα

«Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της επιτροπής και σε ότι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ώστε να δοθεί μια ορατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων, σε μεταγενέστερο χρόνο», είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Μάλιστα, δεν αποκλείεται την Παρασκευή να έχουμε ανακοινώσεις για τη χαλάρωση αυτών των μέτρων. 

Μουσική στην εστίαση και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 

Παράταση του ωραρίου νυχτερινής κυκλοφορίας αναμένουμε στις προσεχείς ανακοινώσεις. Με τον αριθμό των κρουσμάτων να εμφανίζουν ύφεση τον τελευταίο καιρό, αναμένεται να διευρυνθεί η δυνατότητα κυκλοφορίας έως τη 01:00 ή 01:30. (Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00 τώρα).

Στις συζητήσεις μπαίνει και το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars ήδη από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12-13/6.

Όριο καλεσμένων σε γάμους, δεξιώσεις και βαπτίσεις

Αλλαγές φαίνεται ότι έρχονται και στον αριθμό των καλεσμένων που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Το επιτρεπόμενο όριο καλεσμένων είναι τώρα στα 100 άτομα, αριθμός που θα αυξηθεί σε 250 με 300, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Γάμοι 2021: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται από τον Ιούλιο

Σταδιακά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top