ΕΚΠΑ: «Δεν έχω λάβει καμία επώνυμη καταγγελία» απαντά ο καθηγητής

Φοιτήτριες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Το κίνημα «metoo» φαίνεται πως ώθησε φοιτητές από το τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών να καταγγείλουν καθηγητή τους για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και bullying. Ο ίδιος απάντησε ότι δεν έχει λάβει καμία επώνυμη καταγγελία και πως δεν απαντάει σε φήμες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο φοιτητικός σύλλογος ζητά την απομάκρυνση του εν λόγω καθηγητή, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητών. 

ΕΚΠΑ: «Έπρεπε να δει μπούστο για να σε περάσει στο μάθημα»

«Στα πλαίσια άσκησης και μετά από την αξιολόγηση των ασκήσεων, μπορούσε να σχολιάσει π.χ το μπούστο!» κατήγγειλε φοιτήτρια.

Μάλιστα την Τρίτη μια ομάδα φοιτητών διοργάνωσαν διαμαρτυρία και κόλλησαν τρικάκια έξω από το γραφείο του στο πανεπιστήμιο.

«Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε εμφατικά την απομάκρυνση του από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία» σημείωσε άλλη φοιτήτρια.

ΕΚΠΑ: Τι απαντά ο καθηγητής που κατηγορείται από φοιτητές για σεξουαλική παρενόχληση

Tη δική του εκδοχή έδωσε o καθηγητής μιλώντας στο Star. «Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει γνώση για καμία επώνυμη καταγγελία. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε φήμες. Υπάρχει μια διαδικασία, η οποία ακόμα τρέχει. Αναμένω την ολοκλήρωσή της και θα τοποθετηθώ δημόσια για οτιδήποτε πρέπει να τοποθετηθώ. Μπορώ να πω ότι έχω κληθεί σε μια ένορκη διοικητική εξέταση στην οποία δεν έχω ερωτηθεί τίποτα σχετικό με αυτά τα τρομακτικά πράγματα που ακούγονται» είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα έγινε ΕΔΕ και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε να τον παύσει προσωρινά από τα καθήκοντά του.

Όπως υποστήριξαν οι φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ το κίνημα #metoo ήταν ο βασικός λόγος που έσπασαν τη σιωπή τους και κατήγγειλαν τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top