Πειραιάς: Ένταση μεταξύ απεργών και επιβατών - «Πάτε βρείτε καμιά δουλειά»

Μεγάλη ταλαιπωρία για όσους ταξίδεψαν με πλοίο

Ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος που θέλησε να ταξιδέψει σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά. Οι απεργοί ναυτικοί εμπόδισαν την είσοδο των επιβατών στα πλοία με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές και να επικρατήσει ένταση. Τελικά γύρω στις 9 η κινητοποίηση έληξε.

Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ: Στις 09:00 θα αναχωρήσουν τα πλοία

Οι συνδικαλιστές της πανελλήνιας ένωσης ναυτών του εμπορικού ναυτικού, των οποίων η κινητοποίηση έχει κριθεί παράνομη, αντέδρασαν παρ΄όλο που οι ίδιοι είχαν αναβάλλει την απεργία τους για τις 10 Ιουνίου.

«Πηγαίνετε να βρείτε καμιά δουλειά ρε μ.....» ακούγεται να λέει επιβάτης σε συνδικαλιστή με την κατάσταση να μυρίζει «μπαρούτι».

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά / Eurokinissi

Από νωρίς το πρωί οι απεργοί παρατάχτηκαν στους καταπέλτες των πλοίων φωνάζοντας συνθήματα και οι επιβατές περίμεναν στην προκυμαία για να μάθουν αν τα καράβια θα λύσουν τελικά τους κάβους ή θα μείνουν δεμένα.

Μεγάλη ταλαιπωρία στο λιμάνι του Πειραιά / Eurokinissi

Με μεγάλη καθυστέρηση αναχώρησαν οι επιβάτες. «Θεωρώ ότι δώσαμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές ότι αντιστεκόμαστε σε αυτήν την πολιτική με τα μέτρα τα οποία παίρνουν και προωθούν σε βάρος των εργαζομένων και δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να κλιμακώσουμε τους αγώνες» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών του Εμπορικού Ναυτικού. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top