Θεοδωρίδου: Εξετάζεται ο εμβολιασμός σε παιδιά 12-15 ετών

«Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα»

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της 44χρονης από την Κρήτη που έχασε τη ζωή της από το σπάνιο νόσημα, θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca, εξέφρασε κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κορωνοϊός: 1.007 νέα κρούσματα και 41 οι νεκροί σήμερα

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Όπως είπε, Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά ενώ ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.

«Στις μελέτες που έγιναν κανένα παιδί δεν ανέπτυξε νόσο και η αποτελεσματικότητα ήταν περίπου 100%. Καταγράφηκαν συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες, όμως ο αριθμός των ατόμων της δοκιμής δε θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Το συμπέρασμα ήταν ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα για παιδιά με υποκείμενα προβλήματα», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Κορωνοϊός: Πάνω από τα μισά κρούσματα στην Αττική - 107 στη Θεσσαλονίκη

Όπως είπε, οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς.

«Η Εθνική επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα» σημείωσε.

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ περιστατικών μυοκαρδίτιδας και εμβολίου Pfizer;

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης μελετά περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε ανθρώπους κάτω των 30 ετών που εμβολιάστηκαν με Pfizer/BioNTech ωστόσο δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να συνδέουν τις εν λόγω παρενέργειες με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top