AstraZeneca - 44χρονη: «Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή»

Τι λέει ο σύζυγος της Γλυκερίας που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό

O σύζυγος της 44χρονης που παρουσίασε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca στην Κρήτη μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ (27/05/21)

Δύσκολες ώρες για τη Γλυκερία από την Κρήτη που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca.  «Περιμένουμε την επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή, προκειμένου να διακόψει τις λειτουργίες, αφού τώρα είναι διασωληνωμένη» ανέφερε ο σύζυγός της, Μανώλης Κρυοβρυσανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Η άτυχη γυναίκα αποτελεί μία εκ των πέντε περιπτώσεων στη χώρα μας που εμφάνισαν θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό τους έναντι στον κορωνοϊό.  

Θρομβώσεις Κρήτη: «Δεν ήταν προβληματική η παρτίδα AstraZeneca»

Σύζυγος 44χρονης: «Από το ίδιο φιαλίδιο εμβολιαστήκαμε» 

Ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης πήγε μαζί με τη σύζυγό του για να εμβολιαστουν. Και οι δύο είναι υπέρμαχοι των εμβολίων και μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού. «Μαζί πήγαμε και κάναμε το εμβόλιο, από το ίδιο φιαλίδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη μετά το AstraZeneca: Τι δήλωσε η οικογένειά της

Ο ίδιος, δεν είχε κανένα σύμπτωμα έπειτα από τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca. Αντίθετα, η σύζυγός του μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της εμφάνισε πολύ έντονο πονοκέφαλο και θολή όραση, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα υγείας. «Πρόκειται για μία φοβερά σπάνια περίπτωση» ανέφερε. 

Το σύνδρομο VITΤ εμφάνισε η 44χρονη Γλυκερία

«Οι γιατροί μας εξήγησαν πως η γυναίκα μου έφερε το σύνδρομο VITT. Mας έτυχε, ήμασταν στους ανθρώπους που επιβεβαιώνουμε το νούμερα» είπε ο άνδρας ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να νιώθει ότι η γυναίκα του αποτελεί απλά ένα «νούμερο της στατιστικής».  

ΑstraZeneca: Στο χειρουργείο εκτάκτως η 44χρονη με θρόμβωση στην Κρήτη

Εκείνη, ωστόσο, από την αρχή ήταν αντίθετη στη δημοσιοποίηση της είδησης και ζήτησε από τον σύζυγό της να μην πει τίποτα για την κατάσταση της υγείας της. «Δεν ήθελε να γίνει σύμβολο για τους αντιεμβολιαστές» είπε ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης. 

Συγκινούν τα τρία παιδιά της 44χρονης

Ο Μανώλης και η Γλυκερία έχουν τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 8 ετών. Από την πρώτη στιγμή, ο σύζυγος της άτυχης Γλυκερίας συμβουλεύτηκε ψυχολόγο για να ενημερώσει τα παιδιά για το ενδεχόμενο πως η μητέρα τους νοσηλεύεται και μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι τους. 

Ιδιαίτερα τα δύο μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αλλά έχουν τη στήριξη της οικογένειας. Μάλιστα, τα παιδάκια έγραψαν ένα συγκινητικό γράμμα στη μαμά τους με όλα τους τα αναπάντητα ερωτήματα για το περιστατικό και ζήτησαν από τον μπαμπά τους να της το παραδώσει.

Τι είναι το σύνδρομο VITT;

Το σύνδρομο VITT που εμφάνισε η άτυχη 44χρονη αφορά μία εξαιρετικά σπάνια αλλά και πολύ σοβαρή επιπλοκή που σχετίζεται με τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson. Συνδυάζει τη θρομβοπενία με θρομβώσεις σε ασυνήθιστες θέσεις. 

Εμβόλιο: Με θρόμβωση 48χρονη - Είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα, η επιπλοκή παρουσιάζεται κυρίως σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών, ενώ ο χρόνος εμφάνισης του συνδρόμου κυμαίνεται από 4 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top