AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη 2η δόση - Τελείωσε η συνεδρίαση των ειδικών

Οι γυναίκες 30-49 ετών να επιλέξουν άλλο εμβόλιο θα συστήσει η Επιτροπή

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στην οποία εξετάστηκε το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή στάθηκαν τα τελευταία περιστατικά με την εμφάνιση θρομβώσεων σε πολίτες μετά από τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Αεροδιακομιδή 36χρονης με θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

AstraZeneca: Σε γυναίκες 30-49 ετών εμφανίζονται κυρίως οι θρομβώσεις 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τέθηκαν δυο θέματα προς συζήτηση. Το πρώτο είναι αν θα γίνει αύξηση των ηλικιακών ορίων για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς μέχρι σήμερα το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιείτο για άτομα από 30 ετών και άνω.

Εμβόλιο AstraZeneca

Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη μετά το AstraZeneca: Τι δήλωσε η οικογένειά της

Υπάρχουν ειδικοί που λένει ότι καλό θα ήταν να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε γυναίκες άνω των 50 ετών, καθώς οι παρενέργες και οι θρομβώσεις εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες 30-49 ετών.

Αυτή θα είναι ενδεχομένως και η σύσταση της Επιτροπής, να επιλέγουν δηλαδή άλλο εμβόλιο, και όχι της AstraZeneca οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. 

Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση εμβολίου της AstraZeneca

Το  δεύτερο θέμα που τέθηκε είναι αυτό της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Σύμφωνα πληροφορίες, με όποιο εμβόλιο κάνει κάποιος την πρώτη δόση για τον κορωνοϊό, με αυτό θα πρέπει να συνεχίζει. Σημειωτέον, υπάρχουν ακόμα κάποιες δόσεις της AstraZeneca που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας, οι οποίες προορίζονται για την κάλυψη της δεύτερης δόσης όσων έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη. 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είχε διευκρινίσει πως η μοναδική περίπτωση που η δεύτερη δόση δε θα γίνει με AstraZeneca είναι αν κάποιος έκανε την πρώτη δόση και παρουσίασε σοβαρό θρομβομφυλικό επεισόδιο ή αν είχε ένα μεγάλο αναφυλακτικό σοκ.

Στις 18:00 αναμένονται ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας από τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια με τη συμμετοχή και της κ. Θεοδωρίδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top