Έρχονται εμβολιασμοί και για παιδιά άνω των 16 ετών

Το εμβόλιο της Pfizer θα κάνουν όσοι είναι κάτω των 30 ετών

Εμβόλια και για τα παιδιά άνω των 16 ετών ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 16-18 ετών προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε πως οι νέοι κάτω των 30 ετών δε θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως είπε ο εμβολιασμός αυτής της ηλιακής ομάδας θα γίνει με το εμβόλιο της Pfizer που έχει λάβει τη σχετική έγκριση. 

Σε περίπτωση, μάλιστα, που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, τότε θα εμβολιαστούν και μικρότερης ηλικίας παιδιά, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Εμβολιασμοί: Μέσα στον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους κάτω των 30

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των κάτω των 30 ετών θα ανοίξει με βάση τον σχεδιασμό μέσα στον Ιούνιο, ξεκινώντας από τους 25 – 29 ετών. 

Εμβολιασμοί: 1η δόση AstraZeneca, 2η Pfizer- Αποτελεσματικός ο συνδυασμός!

«Για τους 18 - 29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών, γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα, και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Εμβολιασμοί: Ρεκόρ ραντεβού για την ηλιακιακή ομάδα 40-44 

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε σήμερα για τους 40 – 44 για να κλείσουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως από το πρωί και μέσα σε λίγες ώρες προγραμματίστηκαν 40.000 ραντεβού. 

Τα προνόμια όσων εμβολιάσθηκαν -  Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση

Την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35 - 39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων, οι ανακοινώσεις για την έναρξή τους θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Εμβολιασμοί: Τείχος ανοσίας για το 70% των 60 ετών κι άνω μέχρι τέλος Μαΐου

Στόχος είναι οι εμβολιασμοί να φτάσουν έως το τέλος του μήνα τα 5,6 εκατ. ώστε στα μέσα καλοκαιριού να έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι θα λάβουν μόνο μια δόση του εμβολίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top