Φωτιά Σχίνος: «Πνίγεται» στον καπνό η Αττική-«Μείνετε μέσα» λένε οι ειδικοί

Μέχρι τις Κυκλάδες και την Ικαρία έφτασε ο καπνός λόγω των ισχυρών ανέμων

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον Σχίνο. Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star

Μέχρι την Ικαρία έφτασαν οι πυκνοί καπνοί από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σχίνο ενώ ο καπνός είναι ορατός και από νησιά των Κυκλάδων. Και το λεκανοπέδιο της Αττικής έχει «πνιγεί» τις τελευταίες ώρες από τον καπνό και στάχτες εξαιτίας των ισχυρών δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Την ίδια ώρα, στην Αττική η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, αφού τα κύματα καπνού έχουν καλύψει όλη την Αθήνα.

Φωτιά Σχίνος: Στα Μέγαρα κατευθύνονται οι φλόγες - Εκκενώνονται οικισμοί

φωτιά Σχίνος

Κολάζ φωτογραφιών όπου απεικονίζεται η μεταφορά καπνού από τη δασική πυρκαγιά του Σχινού πάνω από Αλεποχώρι, Ικαρία, Παλαιό Φάληρο και Σύρο. meteo

καπνός Αττική

Ο καπνός από τη φωτιά στον Σχίνο έχει φτάσει μέχρι την Αττική. eurokinissi

«Μείνετε μέσα», λένε οι ειδικοί

Μάλιστα, σε έκτακτη ανακοίνωσή του στο Facebook, το Forecast Weather Greece καλεί τους κατοίκους αρκετών περιοχών να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρα.

«Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί. Ακολουθήστε μας και στην ομάδα μας»

Φωτιά Σχίνος: Ισχυροί άνεμοι «σάρωσαν» την περιοχή

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική περιοχή ανατολικά του Σχίνου στην Κορινθία. Από τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo προκύπτει ότι κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν ΒΔ άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές έως τα 61 χιλιόμετρα την ώρα.

πυρκαγιά Σχίνος

φωτιά Σχίνος ζημιές

φωτιά Σχίνος καταστροφές

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πλησιέστερος στην πυρκαγιά αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός βρίσκεται στον Ισθμό, σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ-meteo, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η παρουσία ακόμη ισχυρότερων ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιάς, εξαιτίας και της ίδιας της παρουσίας αυτής («η φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό»).

Πύρινη κόλαση στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Κάηκαν σπίτια

φωτιά Κόρινθος

Περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της δασικής πυρκαγιάς στο Σχινό και διάγραμμα ταχύτητας του ανέμου από τον ΑΜΣ του ΕΑΑ/METEO στον Ισθμό. meteo


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top