Φωτιά Σχίνος: Προς το Αλεποχώρι οι φλόγες - Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κόρινθο. Ανταπόκριση του ρεπόρτερ Βαγγέλη Γκούμα από το Μάζι στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβέστες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σχίνο Κορινθίας. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν, όμως, την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Οι άνεμοι δυνάμωσαν, προκαλώντας αναζωπυρώσεις στα Γεράνεια Όρη με τις φλόγες να αλλάζουν πορεία και να κατευθύνονται προς την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Φωτιά: Εκκενώνεται και το Αλεποχώρι

Με τη φωτιά να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εντολή εκκένωσης δόθηκε πριν από λίγο και για το Αλεποχώρι. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα. 

Εντολή εκκένωσης σε Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα

Ήδη εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να είναι προσεκτικοί, ενώ λόγω της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες δόθηκει εντολή να εκκενωθούν ακόμα τρεις περιοχές: Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα.

Όπως διευκρινίστηκε η απομάκρυνση των κατοίκων γίνεται προληπτικά, ύστερα και από αίτημα του δημάρχου Μεγαρέων, καθώς γύρισαν οι άνεμοι σε βορειοδυτικούς, με ραγδαία αύξηση της έντασης και κατευθύνουν την φωτιά προς τους συγκεκριμένους οικισμούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αυτή την στιγμή, κυρίως από τον πολύ πυκνό καπνό.

Γενική Γραμματεία Σχίνος

Νέο μήνυμα έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του αριθμού 112, στους κατοίκους περιοχών της Κορινθίας

Η φωτιά καίει αυτή την ώρα ένα πολύ πυκνό πευκοδάσος, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατευθύνεται προς καμένη περιοχή, γι' αυτό υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να ανακοπεί η ορμή της από τις πολύ ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Οι κάτοικοι από τους παραπάνω οικισμούς έχουν λάβει ειδοποιήσεις να πηγαίνουν στα Μέγαρα.

φωτιά Κόρινθος

Λίγο αργότερα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Αιγειρούσες - Ντουράκος, να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι - Μέγαρα για προληπτικούς λόγους. 

Όπως αναφέρει, υπάρχει ραγδαία αύξηση της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες.

Mε τη συνδρομή των 17 αεροσκαφών να κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν στην περιοχή, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση.

Ωστόσο, οι επικεφαλής φοβούνται αναζωπυρώσεις προς το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Φωτιά στην Κόρινθο: Εκκενώθηκαν οικισμοί 

Νωρίτερα το πρωί, με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top