Καταγγελίες ενόργανη: «Από χτύπημα είχα τραυματιστεί στα γεννητικά όργανα»

Απίστευτα περιστατικά κακοποίησης περιέγραψε η Σοφία Δρέττα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών στην ενόργανη γυμναστική για κακοποιήσεις αθλητών. Οι καταθέσεις των αθλητών από τη βόρεια Ελλάδα βρίσκονται ήδη στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ενόργανη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις σοβαρές καταγγελίες αθλητών

Μία από τις αθλήτριες, η Σοφία Δρέττα κατήγγειλε απίστευτα περιστατικά κακοποίησης, μιλώντας αποκλειστικά στην Τασούλα Παπανικολάου και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star.

«Από χτύπημα που είχα από προπονητή μου είχα βγάλει αίμα στα γεννητικά μου όργανα. Νομίζω ότι είναι από τα χειρότερα που είχα βιώσει… καθώς και μια πολύ δυνατή μπουνιά που είχα φάει στον αυχένα μου, πάλι από ξυλοδαρμό» περιέγραψε η πρώην αθλήτρια της ενόργανης.

Καταγγελίες ενόργανη: «Με χτυπούσαν και με έσερναν στο πάτωμα»

Η Σοφία Δρέττα είναι μία από τις 35 αθλήτριες και αθλητές που αποφάσισαν να μιλήσουν για τα όσα εφιαλτικά, όπως λένε, έχουν ζήσει στα χέρια προπονητών.

Την κακοποίηση από τον προπονητή της τη δέχτηκε σε ηλικία μόλις 6 ετών. Η αγάπη της για την ενόργανη μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Σοκάρουν αθλητές της ενόργανης: «Μας βασάνιζαν. Τρώγαμε από τα σκουπίδια»

«Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να μου περάσουν ότι αυτός ήταν ο φυσιολογικός τρόπος ζωής, ενώ δεν ήταν… Να με χτυπάνε, να με βάζουν σε μια διαδικασία να μην τρώω, να μην ξεκουράζω το σώμα μου… Δε ζήτησαν ποτέ μια συγγνώμη για όσα δημιούργησαν μέσα μας. Αυτό που γίνεται με την εισαγγελία είναι ηθική δικαίωση, να μη βιώσουνε άλλα παιδιά  αυτές τις εικόνες» είπε η Σοφία Δρέττα.

Καταγγελίες ενόργανη: «Ως αθλήτρια έχω φάει πολύ ξύλο»

Η Εισαγγελία Αθηνών έχει τον φάκελο με  τις 11 καταθέσεις των αθλητριών της Βορείου Ελλάδας που καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης στην ενόργανη γυμναστική. Θα κληθούν να καταθέσουν άλλοι 24 αθλητές και στη συνέχεια ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσει για την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης  στους καταγγέλλοντες.

Οι καταγγελίες για βία και ξυλοδαρμούς και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής έγιναν γνωστές τον προηγούμενο μήνα, όταν με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αθλητές και αθλήτριες περιέγραφαν τα όσα ζούσαν μικρά παιδιά στον χώρο του αθλητισμού.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top