Καταγγελίες ενόργανη: «Με χτυπούσαν και με έσερναν στο πάτωμα»

«Σπάει» τη σιωπή της η πρωταθλήτρια Δήμητρα Καστρίτση

Μια ημέρα μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες των αθλητών, της ενόργανης γυμναστικής, η πρώην πρωταθλήτρια Δήμητρα Καστρίτση, «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πρόεδρος ΕΓΟ για καταγγελίες στην ενόργανη: Να δώσουν ονόματα

«Πίσω από τα χρυσά μετάλλια, υπήρχαν ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις και σεξουλικές παρενοχλήσεις. Το κάνω για τα τρία μου παιδιά και για όλα τα παιδιά του αθλητισμού» είπε η Δήμητρα Καστρίτση. 

Το όνομά της ήταν ανάμεσα σε αυτά των 22 αθλητών που υπογράφουν τις καταγγελίες για τους προπονητές που φέρονται να μετέτρεπαν σε κολαστήρια τα γυμναστήρια. «Με έπιαναν από τα μαλλιά, με χτυπούσαν, με έσερναν στο πάτωμα» αποκάλυψε.   

Ο «άρχοντας των κρίκων» στο πλευρό των αθλητών

Οι καταγγελίες που σοκάρουν και σύντομα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στο πλευρό τους και ο «άρχοντας των κρίκων», ο χρυσός Ολυμπιονικής Λευτέρης Πετρούνιας. 

«Νιώθω ότι έχω χρέος πάντοτε να βρίσκομαι στο πλευρό των συναθλητών μου και είμαι στη διάθεση των Αρχών του αθλήματος όποτε με χρειαστούν γα να καταθέσω ό,τι γνωρίζω» είπε.

Στις δικές τους καταγγελίες όμως έρχονται να προστεθούν και μαρτυρίες από αθλήτριες από την Ολλανδία και το Βέλγιο. Σχεδιάζουν να προσφύγουν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top