Πρόεδρος ΕΓΟ για καταγγελίες στην ενόργανη: Να δώσουν ονόματα

Ο Θανάσης Σταθόπουλος ζήτησε να συναντηθεί με τους καταγγέλοντες

Θανάσης Σταθόπουλος/καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Θλίψη και απογοήτευση στον χώρο του αθλητισμού έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής  για σεξουαλική κακοποίηση, εκβιασμούς και τιμωρίες από το 1985 κι ύστερα.

Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ,Θανάσης Σταθόπουλος αντέδρασε αμέσως και ζήτησε να συναντηθεί με τους καταγγέλοντες για να του αποκαλύψουν ονόματα.

Σοκάρουν αθλητές της ενόργανης: Καταγγέλλουν βασανιστήρια και παρενοχλήσεις

«Έλαβα γνώση της επιστολής των πρώην αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής. Λόγω της σπουδαιότητας των καταγγελλομένων,  συγκαλώ σήμερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  στις 18.00 το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι, τόσο εγώ προσωπικά όσο και το νεοεκλεγέν ΔΣ, θα συμβάλλουμε αποφασιστικά στην διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται. 

Στα πλαίσια αυτά, θα ζητήσω από τους καταγγέλλοντες συνάντηση ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν  οι καταγγελίες, τόσο χρονικά, όσο και ονομαστικά για τους προπονητές που τυχόν εμπλέκονται στα καταγγελλόμενα περιστατικά, καθώς οι αναγραφόμενες  καταγγελίες είναι αόριστες και δεν συγκεκριμενοποιούνται.  Θέλω να δηλώσω ότι θα προχωρήσουμε στην πλήρη διαλεύκανση των καταγγελλομένων,  αλλά δεν θα αφήσω να στιγματιστεί το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής και οι Έλληνες προπονητές που έχουν χαρίσει στη χώρα μας τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με τον Ιωάννη Μελισανίδη, τον Δημοσθένη Ταμπάκο και τον Λευτέρη Πετρούνια. Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ, όσο και τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου είμαστε δίπλα και υποστηρίζουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες που καταγγέλλουν τα γεγονότα αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σας θυμίσουμε πως οι 22 αθλητές έχουν στείλει επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία μεταξύ άλλων καταγγέλουν και ακραία περιστατικά βίας και συναιτισμού.

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top