Καταγγελίες ενόργανη: «Ως αθλήτρια έχω φάει πολύ ξύλο»

«Ο προπονητής μου με είχε χτυπήσει με τις πατερίτσες» είπε νυν προπονήτρια

καταγγελίες ενόργανη

«Ανατριχίλα» προκαλούν οι καταγγελίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα από πρώην αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής που ισχυρίζονται πως υπέστησαν σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση από προπονητές.

Καταγγελίες ενόργανη: «Με χτυπούσαν και με έσερναν στο πάτωμα»

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία.

Η  πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Δήμητρα Σταματιάδου, περιέγραψε στο  στο SportsAddict Show του SportsAddict.gr και στον Κοσμά Πανταζή, τον δικό της γολγοθά.

«Ως αθλήτρια έχω φάει και εγώ ξύλο. Ήθελα και εγώ να μιλήσω και να συμμετάσχω κατά κάποιον τρόπο σε αυτό που ξεκίνησαν τα κορίτσια. Ο προπονητής από τον οποίο είχα βιώσει άσχημες καταστάσεις δεν είναι πλέον στον χώρο. Αν υπήρχε θα προσπαθούσα ακόμα και τώρα να το καταγγείλω. Ο συγκεκριμένος προπονητής μου έδινε σφαλιάρες, με είχε χτυπήσει ακόμα και με τις πατερίτσες. Αυτό έγινε το 2002-2003. Δεν είχα δει προσωπικά να χτυπάει άλλα παιδιά, αλλά σε όλους μιλούσε άσχημα. Λες και ήμασταν κουκλάκια», σχολιάζει η Σταματιάδου και συνεχίζει: «Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στον σύλλογο που ήμουν. Μόνο από αυτόν τον προπονητή ο οποίος δεν είναι πια στο άθλημα βίωσα τέτοιες καταστάσεις. Με τους επόμενους μου προπονητές τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και εκεί ως παιδί είδα και την διαφορά. Ήταν καταπληκτικοί. Κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι έτσι» ισχυρίστηκε η 25χρονη η οποία είναι πλέον προπονήτρια ενώ παραδέχτηκε πως χτύπησε και την πόρτα ψυχολόγου προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Ενόργανη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις σοβαρές καταγγελίες αθλητών

«Όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως προπονήτρια πήγα σε ψυχολόγο. Το ότι μπορεί να είχα επιθετικότητα, κάποια νεύρα προς συγγενείς, παιδιά κ.τ.λ., μου είπαν ότι έφταιγε αυτό που πέρασα με τον συγκεκριμένο προπονητή».

Για το γεγονός ότι δεν μίλησε τότε αλλά τώρα, η προπονήτρια ανέφερε:

 «Ρωτάνε όλοι γιατί δεν μίλησα τότε. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς τον λόγο που δεν μιλούσα. Ίσως επειδή δεν ήθελα ποτέ να σταματήσω. Φοβόμουν ότι θα έχανα κάτι που αγαπούσα πάρα πολύ. Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση. Όταν με ρώτησαν γιατί ανέβηκα στην Αλεξανδρούπολη απάντησα “από έρωτα”. Όλοι νόμιζαν ότι εννοούσα έρωτα για κάποιο πρόσωπο. Εγώ όμως εννοούσα τον έρωτα, την τρέλα, την τόση μεγάλη αγάπη που έχω για αυτό το άθλημα Μπορεί και από αυτό και μόνο να μην μίλησα. Αυτό που λέω σήμερα το έχω πει μόνο στους γονείς μου και μάλιστα πολύ αργότερα από όταν συνέβαινε. Όταν μετά από πολλά χρόνια το είπα στην μάνα μου, μου είπε αν μου το έλεγες τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα του έκανα».

Για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ως μαθήτρια από καθηγητή:

 «Στα 17 μου βίωσα σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή. Τότε το είπα κατευθείαν στο συμβούλιο του σχολείου και μου είπαν μήπως δεν κατάλαβα καλά. Και τους λέω τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή να με χώσει σε καμιά γωνία;»

Πρόεδρος ΕΓΟ για καταγγελίες στην ενόργανη: Να δώσουν ονόματα

Για τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας: 

«Εύχομαι να βοηθήσει το άθλημα και να βοηθήσει να βγουν αυτά που πρέπει στην φόρα, να ακουστούν και να ησυχάσουν όλοι. Γιατί κανένας αθλητής παλιός αλλά και νέος δεν θέλει να στείλει τα παιδιά του στην Ενόργανη. Για ποιο λόγο; Πρέπει να αλλάξει αυτό».

Η Δήμητρα μίλησε ακόμη για τις όμορφες στιγμές που έζησε στην Αλεξανδρούπολη και στον ΟΕΓΑ, αλλά και για τις εγκαταστάσεις της ενόργανης στην χώρα μας αλλά και στην πρωτεύουσα του Έβρου που είναι σε κακή κατάσταση και πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό.

Πηγή: sportsaddict.gr

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top