Ενόργανη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις σοβαρές καταγγελίες αθλητών

Ανατριχιαστικά όσα περιγράφουν σε επιστολή προς την ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό

ενόργανη γυμναστική

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, στην οποία καταγγέλλουν βία, ξυλοδαρμούς και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής (από το 1985 κι ύστερα), όταν ήταν παιδιά.

Σοκάρουν αθλητές της ενόργανης: «Μας βασάνιζαν. Τρώγαμε από τα σκουπίδια»

Η εισαγγελική έρευνα θα επιχειρήσει να ρίξει φως στην υπόθεση και να διαλευκάνει τις σοβαρές καταγγελίες. Την προκαταρκτική θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «υποσιτισμό» των αθλητών, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονταν να φάνε από τα σκουπίδια. Επίσης,  οι 22 αθλητές/τριες κάνουν λόγο και για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κατά τα οποία μικρά κοριτσάκια εξαναγκάζονταν σε ιδιαίτερες «ασκήσεις» προκειμένου να αποκτήσουν ευλυγισία. Τα μαρτύρια είχαν και συνέχεια. Οι προπονητές χρησιμοποιούσαν στα μικρά παιδιά μεθόδους για «συνετισμό». «Ανάγκαζαν τον αθλητή ή την αθλήτρια να μείνει με τα εσώρουχα στην προπόνηση, ως μορφή τιμωρίας για τη λανθασμένη εκτέλεση κάποιας άσκησης» αναφέρουν οι αθλητές.

Πρόεδρος ΕΓΟ για καταγγελίες στην ενόργανη: Να δώσουν ονόματα

Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ,Θανάσης Σταθόπουλος, αντέδρασε αμέσως και ζήτησε να συναντηθεί με τους καταγγέλοντες για να του αποκαλύψουν ονόματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top