Οργανωμένο έγκλημα: Ονόματα της «νύχτας» και διευθύνσεις σε έναν φάκελο

Αφορμή για το υπόμνημα οι δολοφονίες Καραϊβάζ και επιχειρηματία στη Ζάκυνθο

Φάκελο με 500 ονόματα της νύχτας, που ειναι στο στόχαστρο για συμβόλαια θανάτου, μαστροπεία και ναρκωτικά παρέδωσε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόκειται για την «ακτινογραφία» του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος, αφορμή για την κατάθεση του υπομνήματος, ήταν οι πρόσφατες δολοφονίες που έγιναν από το οργανωμένο έγκλημα, με θύματα τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, τον πρώην πυγμάχο έξω από ψητοπωλείο στη Μεταμόρφωση, αλλά και του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Γιώργος Καραϊβάζ: Η ΕΛ.ΑΣ υποπτεύεται πρόσωπα και ψάχνει επώνυμες μαρτυρίες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πλήρη φάκελο με την χαρτογράφηση του οργανωμένου εγκλήματος που δρα σήμερα στη χώρα μας. Τις ομάδες που υπάρχουν, αλλά και όλα τα ονόματα που φέρεται ότι συμμετείχαν διαχρονικά, αλλά και εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά. 

Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι θα πρέπει πλέον να αναπτυχθεί ένα είδος αυτοματισμού, μεταξύ των εισαγγελικών αρχών και της αστυνομίας, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στον χειρισμό υποθέσεων που χρίζουν άμεσης επέμβασης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε προβληματισμός για το πώς θα μπορούσαν να στηριχθούν στο δικαστήριο υποθέσεις εκβιασμών, όταν οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, δηλαδή οι εκβιαζόμενοι επιχειρηματίες, φοβούνται να καταθέσουν, αλλά και για το γεγονός ότι οι ποινές σε πολλές υποθέσεις είναι ελαστικές. 

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του πρόσφατα δολοφονημένου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ο ίδιος με μήνυση που είχε υποβάλει στην εισαγγελία κατονόμασε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του, που έγινε πέρσι, χωρίς όμως να υπάρξει άμεση εξέλιξη της υπόθεσης. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top