Άρση lockdown: Tα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ μετά τις 14/5

Με τι ποσά προστίμων επιβαρύνονται οι παραβάτες

Το ρεπορτάζ για την άρση του lockdown - κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 13/5

Στις 14 Μαΐου μπήκε και επίσημα «τέλος» στο πολύμηνο lockdown, με πολλές δραστηριότητες να επαναλειτουργούν  και αρκετούς από τους περιορισμούς να έχουν αρθεί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μέτρα που παραμένουν σε ισχύ.

Lockdown «bye bye»: Ελευθερία από 14/5 σε μετακινήσεις, αγορές, ταξίδια

Τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ μετά τις 14/5

Υποχρεωτική χρήση μάσκας 

Οι εμβολιασμοί προχωρούν και το ζεστό κλίμα δεν ευνοεί τόσο τη μετάδοση του κορωνοϊού, όμως οι μάσκες είναι ακόμη υποχρεωτικής τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα, το πρόστιμο για όσους δεν τη φορούν, φτάνει τα 300 ευρώ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα sms μετακίνησης έπαψαν να υφίστανται, τα ταξίδια σε άλλους νομούς και νησιά επιτρέπονται, όμως σε ισχύ είναι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Από τις 14 Μαΐου 2021, το ωράριο κυκλοφορίας επεκτάθηκε και πλέον δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούμε από τις 00:30 έως τις 05:00. Ωστόσο, για τους εργαζόμενους που κινούνται αυτές τις ώρες, μπορούν να το κάνουν, έχοντας μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης. Για τους παραβάτες, το πρόστιμο είναι επίσης 300 ευρώ.

Χωρίς μουσική στην εστίαση

Η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση εξακολουθεί επίσης να ισχύει. Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι από 2.000 – 5.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να μπει λουκέτο στην επιχείρηση.

Απαγόρευση διοργάνωσης συναθροίσεων

Σε περίπτωση διοργάνωσης συναθροίσεων ή εκδηλώσεων από επιχειρήσεις, για την πρώτη παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες, ενώ για τη δεύτερη το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Αριθμός ατόμων στα ΙΧ και τα ταξί

Ο αριθμός των επιτρεπόμενων επιβατών παραμένουν ο ίδιος, δηλαδή έως 3 άτομα στα ΙΧ, με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα επαγγελματικής χρήσης (ταξί), δηλαδή δύο επιβάτες και ο οδηγός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top