Ανοίγουν οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τι ανοίγει τη Δευτέρα - Ο οδικός χάρτης της επιστροφής στην κανονικότητα

Ανοίγουν από τη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε ένα ακόμα βήμα χαλάρωσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων που θα υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα, οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δε θα υποβάλλονται στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Κορωνοϊός: Περισσότερα κρούσματα στον Πειραιά από τη Θεσσαλονίκη

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε, παράλληλα, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες. Τόνισε ότι οι βρεφονηπιαγωγοί θα πρέπει να φορούν μάσκα και να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα.

Όσον αφορά στους μαθητές των υπόλοιπων βαθμίδων που θα βρεθούν στα σχολεία αύριο, αυτοί υποχρεούνται να κάνουν self test και να το δηλώσουν. Από αυτή την εβδομάδα μάλιστα θα δηλώνουν μόνο ένα self test. Σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μέχρι τις 18:00 στην πλατφόρμα είχαν δηλωθεί 394 θετικά τεστ σε σύνολο 196.984.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου θα πρέπει να υποβάλλουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαθητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι συγκεκριμένων κατηγοριών. Σε περίπτωση που είναι θετικό θα παραμένουν στο σπίτι προκειμένου να κάνουν μοριακό τεστ.

Τι ανοίγει τη Δευτέρα - Ο οδικός χάρτης της επιστροφής στην κανονικότητα

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Παράλληλα, επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα. Τη Δευτέρα ξεκινούν, επίσης, οι αθλητικές ακαδημίες με προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα.

Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης για τον Μάιο είναι τα εξής:

21/5: Επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%
24/5: ΟΠΑΠ PLAY / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο
28/5: Επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%
31/5: Πρόθεση να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Ωστόσο κοντά σε αυτή την ημερομηνία θα γίνει επαναξιολόγηση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top