Έλεγχοι αστυνομίας: Δύο συλλήψεις για διοργάνωση κορωνοπάρτι

Πάνω από 88.000 έλεγχοι σε ένα 24ωρο

Ρεπορτάζ από δελτίο του Star σχετικά με ελέγχους που διενήργησε η ΕΛΑΣ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας οι οποίες την Πέμπτη 13.05 διενήργησαν συνολικά 88.874 ελέγχους και κατέγραψαν 458 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. 

Έλεγχοι αστυνομίας: Συλλήψεις και πρόστιμα για τα μέτρα- 1.500 € σε ιερέα!

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 138.650€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν:

1. Μη χρήση μάσκας/Μη τήρηση αποστάσεων
2. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/Επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης
3.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
4.Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο (2) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

2. Επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

3. Πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) αναψυκτήριο διότι κατελήφθη να λειτουργεί το εν λόγω κατάστημα πέραν του οριζόμενου ωραρίου λειτουργίας και να εξυπηρετεί έξωθεν του καταστήματος πελάτες, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
4. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

5. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

6. Επίσης επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής, στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε 66 αντικείμενα και σε 303 φυσικά πρόσωπα, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Σχεδόν 90.000 έλεγχοι για την πανδημία τη Δευτέρα του Πάσχα

Τέλος ο τετραψήφιος αριθμός 1520 δέχτηκε συνολικά εξακόσιες δέκα έξι (616) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top