Έλεγχοι αστυνομίας: Συλλήψεις και πρόστιμα για τα μέτρα- 1.500 € σε ιερέα!

Συνολικά 2.402 παραβάσεις από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Τρίτη του Πάσχα

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το άνοιγμα της εστίασης   

Στο πόδι ήταν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) κατά τις ημέρες του Πάσχα, για τη διενέργεια ελέγχων εφαρμογής των μέτρων. Ειδικότερα, διενήργησαν από τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 έως την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021, συνολικά 441.246 ελέγχους και κατέγραψαν 2.402 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σχεδόν 90.000 έλεγχοι για την πανδημία τη Δευτέρα του Πάσχα

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 800.750 € και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τέσσερεις επιχειρήσεις.

Συνοπτικός χάρτης με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από 30/4 έως 4/5 στην επικράτεια

Συνοπτικός χάρτης με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από 30/4 έως 4/5 στην επικράτεια

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (389.150). Ανάμεσα στις κυριότερες παραβάσεις ήταν: 

  • η μη χρήση μάσκας
  • μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
  • μη γνησιότητα βεβαίωσης μετακίνησης
  • μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  • διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Άνοιξε η εστίαση: Όλοι οι κανόνες και τα πρόστιμα 

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβάσεων και προστίμων

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 24 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

2. Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο  παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.

3. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

4. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

5. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Αττικής.

6. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα παντοπωλείο για υπέρβαση ωραρίου στην Περιφέρεια Αττικής.

7. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

8. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500€ σε έναν ιερέα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

9. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα κομμωτήριο για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας στην Περιφέρεια Αττικής.

10. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της αναστολής προσέλευσης κοινού, στην Περιφέρεια Αττικής.

11. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε οικόπεδο και προαύλιο χώρο μονοκατοικίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

12. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης εξωτερικά σε οικία, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

13. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικόπεδο, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

14. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν  διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Κρήτης.

15. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή θαμώνων εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

16. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση ωραρίου, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

17. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

18. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διότι κατελήφθη να λειτουργεί το κατάστημα από το οποίο αναπαράγονταν μουσική, ενώ εξυπηρετούσε πελάτες έξωθεν του καταστήματος εκ των οποίων περίπου 10 άτομα ήταν όρθιοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

19. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

20. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

21. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

22. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

23. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας (συνολικά 30 ημέρες) σε δύο (1) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

24. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

25. Η Δημοτική Αστυνομία Τρακαίων επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

26. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) σούπερ μάρκετ για χρήση του ανελκυστήρα παρά την ύπαρξη κυλιόμενων σκαλών στην Περιφέρεια Αττικής.

27. Κλιμάκιο της ΕΑΔ, στις 30-4-2021, αποτελούμενο από Επιθεωρήτριες-Ελέγκτριες σε συνεργασία με στελέχη του 1ου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, πραγματοποίησαν ελέγχους σε 5.400 φυσικά πρόσωπα από διερχόμενα οχήματα στο σταθμό διοδίων της Λ. Αθηνών Κορίνθου κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

28. Κλιμάκιο της ΕΑΔ, στις 01-05-2021 αποτελούμενο από Επιθεωρήτρια-Ελέγκτρια και Επιθεωρητή-Ελεγκτή σε συνεργασία με στελέχη του 1ου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, πραγματοποίησαν ελέγχους σε 1.407 φυσικά πρόσωπα από διερχόμενα οχήματα (652) στο σταθμό διοδίων της Λ. Αθηνών Κορίνθου κατά τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από τους ανωτέρω ελέγχους στα φυσικά πρόσωπα οι 234 αφορούσαν βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 3.820 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό προϋποθέσεις καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top