Θάνατος 65χρονης στον Ίλιον: Δε σχετίζεται με τον εμβολιασμό της

Τι έδειξε η ιστολογική εξέταση

Το ρεπορτάζ για τον μυστήριο θάνατο της 65χρονης μετά τον εμβολιασμό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 30/3/21

Ο θάνατος 65χρονης γυναίκας, λίγο μετά τον εμβολιασμό της, σε κέντρο Υγείας στο Ίλιον είχε προκαλέσει θλίψη αλλά και αναστάτωση για το αν αυτός σχετιζόταν με το εμβόλιο. 

Εμβολιασμός Ίλιον: «Τη χάσαμε σε μισή ώρα. Κόπηκαν τα πόδια μας»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων δε βρέθηκαν ευρήματα θρομβώσεων και παρενεργειών που να σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Ο θάνατός της αποδίδεται σε πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος χρόνιας στεφανιαίας νόσου.

Θάνατος 65χρονης μετά τον εμβολιασμό στο Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροτομή

Το περιστατικό που εμείς εξετάσαμε αποσυνδέεται ως αιτία θανάτου από τον προηγηθέντα εμβολιασμό, είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους ιατροδικαστές

Υπενθυμίζεται ότι η 65χρονη εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca στις 30 Μαρτίου, στο ΚΥ Ιλίου. Παρέμεινε στο εμβολιαστικό κέντρο για 20 λεπτά όπως προβλέπεται και στη συνέχεια αποχώρησε. Λίγη ώρα αργότερα, περαστικοί τη βρήκαν σε παγκάκι σε διπλανό πάρκο, χωρίς τις αισθήσεις της. 

Εμβολιασμός Ίλιον: Τι είχε δείξει η νεκροψία- νεκροτομή στην 65χρονη

Η νεκροψία- νεκροτομή που διενεργήθηκε στην 65χρονη είχε δείξει πνευμονικό οίδημα κι ένα παλιό έμφραγμα, όμως αναμένονταν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για να υπάρχει σαφή εικόνα. 

Η οικογένειά της έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όπως είχε πει στο star.gr ο δικηγόρος Αντώνης Σαρακούδης.

ΕΟΦ: Τι λέει για τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον μετά τον εμβολιασμό της

Υπενθυμίζεται ότι για το τραγικό συμβάν είχε ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top