ΕΟΦ: Τι λέει για τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον μετά τον εμβολιασμό της

Έκανε το εμβόλιο της ΑstraZenaca και κατέρρευσε μισή ώρα αργότερα

Τι είπε ο ΕΟΦ για τον θάνατο της 65χρονης μετά τον εμβολιασμό στο Ίλιον. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (1/4)

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 65χρονη στο Ίλιον λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της περιοχής εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας δε σχετίζεται με το εμβόλιο της ΑstraΖeneca. 

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο θάνατος δε φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα»

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη νεκροψία – νεκροτομή της γυναίκας που κατέληξε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της, διαπιστώθηκε «μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδήματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση».

Θάνατος 65χρονης μετά τον εμβολιασμό στο Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροτομή

Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 65χρονης, Αντώνης Σακαρούδης, μιλώντας χθες στο star.gr, ανέφερε ότι κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ίλιον: Μήνυση από την οικογένεια της 65χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο

«Πλέον περιμένουμε από την Εισαγγελία Αθηνών ουσιαστικά να διατάξει περαιτέρω έρευνα, αλλά και να μαζέψουμε και εμείς περισσότερα στοιχεία εντός των ημερών, να τα καταθέσουμε στην εισαγγελία Αθηνών για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Με τα στοιχεία που συλλέγουμε θεωρούμε ότι από μέρα σε μέρα θα μπορούμε να προσδιορίσουμε (σ.σ τον υπεύθυνο)», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επεσήμανε ότι αναμένονται περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top