Kορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο;

Τεστ αντισωμάτων προτείνει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης

Όσα είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, στον ΣΚΑΪ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση.

Κορωνοϊός: Καθολικός εμβολιασμός στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Το καλοκαίρι, ειδικά όσοι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, χρειάζονται προστασία. «Δε θα ήταν άσχημο να γίνεται τεστ αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες» είπε στον ΣΚΑΪ. 

Ακόμη, ανέφερε πως δεν πρέπει να σταματήσει η χρήση της μάσκας, ακόμη και από αυτούς που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου.

Εμβολιασμός: Το ποσοστό ανοσίας ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση

Στο ζήτημα του χρονικού διαστήματος της προστασίας μετά τον εμβολιασμό, είχε αναφερθεί και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Eμβόλιο Covid-19: Για πόσο χρονικό διάστημα μετά τη β΄ δόση μας προστατεύει

«Ξέρουμε ότι στο εξάμηνο μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, η προστασία είναι απόλυτη όσο και στην αρχή. Οι προβλέψεις είναι ότι τουλάχιστον για έναν χρόνο είμαστε πλήρως προστατευμένοι. Τώρα αν θα χρειαστεί να κάνουμε επαναληπτική δόση στον χρόνο ή στα δύο χρόνια, δεν μπορεί η επιστήμη να το προβλέψει τώρα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βασιλακόπουλος. 

Μετά το τέλος Μαΐου θα πέσουν τα κρούσματα κάτω από 1.000

Αναφερόμενος στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, o κ.Θωμαΐδης εκτιμά ότι η χώρα θα πέσει στα 1.000 κρούσματα μετά το τέλος Μαΐου με μέσα Ιουνίου. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται και ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δείχνουν την πραγματικότητα» σημείωσε.

Κικίλιας: Δεν τελειώνει η μάχη μέχρι να μη νοσηλεύεται κανείς από κορωνοϊό

Τέλος,  ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι οι τρεις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κρήτη. «Πρόκειται για αργή αποκλιμάκωση. Το 3ο κύμα με την επικράτηση του βρετανικού στελέχους έχει δώσει πολύ υψηλό ιικό φορτίο» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top