Eμβόλιο Covid-19: Για πόσο χρονικό διάστημα μετά τη β΄ δόση μας προστατεύει

Τι είπε στο Star o καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Για την προστασία που έχουμε μετά τον εμβολιασμό μίλησε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

ECDC: Οδηγίες για χαλάρωση μέτρων στους πλήρως εμβολιασμένους

«Ξέρουμε ότι στο εξάμηνο μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, η προστασία είναι απόλυτη όσο και στην αρχή. Οι προβλέψεις είναι ότι τουλάχιστον για έναν χρόνο είμαστε πλήρως προστατευμένοι. Τώρα αν θα χρειαστεί να κάνουμε επαναληπτική δόση στον χρόνο ή στα δύο χρόνια, δεν μπορεί η επιστήμη να το προβλέψει τώρα» εξήγησε ο καθηγητής.

O καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Star

O καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Star

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, το χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλό» και σχολίασε μάλιστα πως η Βρετανία έχει λύσει το πρόβλημα της πανδημίας, κυρίως με αυτό το εμβόλιο.

AstraZeneca: Η Κομισιόν δε θα πάρει επιπλέον εμβόλια από την εταιρεία

Αναφορικά με τους 30άρηδες που θα μπορούν να εμβολιάζονται κιόλας από τη Μεγάλη Τετάρτη, παραδέχτηκε πως έχουν μικρή πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά, τονίζοντας όμως, ότι δεν είναι άτρωτοι. «Ταυτόχρονα είναι μια πηγή μόλυνσης για τους 50άρηδες, 60άρηδες, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας» είπε. 

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν για τους πολίτες 30 -39 ετών τη Μεγάλη Τετάρτη

Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες για το Πάσχα τόσο στις εκκλησίες, όσο και στα οικογενειακά τραπέζια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top