Κορωνοϊός: Καθολικός εμβολιασμός στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Πελώνη: Η συζήτηση περί προνομίων των εμβολιασμένων έχει ανοίξει

Η κυρία Πελώνη προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τo θέμα της μετακίνησης των πολιτών με SMS

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό των κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στην τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Εμβολιασμός: Το ποσοστό ανοσίας ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση

Συμφώνα με πληροφορίες, στο σχέδιο, που θα παρουσιαστεί, θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των νησιών να εμβολιαστούν μέχρι τις 25 Ιουνίου ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου 15 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000.

Πελώνη: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για SMS, υπερτοπικές μετακινήσεις και λιανεμπόριο

Για την σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως σημείωσε αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή για τον τρόπο με τον οποίο θ’ αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου, και για το click inside. «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα. Πάμε σε σταδιακά ανοίγματα με μεγάλη προσοχή, με κανόνες, με αυστηρή επιτήρηση, με το πρόσθετο εργαλείο των self test, που έχει ήδη ενταχθεί στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων. Προφανώς, επιτηρούμε και αξιολογούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε στιγμή. Είμαστε σε μία καλή, σταθερή φάση αυτή τη στιγμή, για να το κάνουμε και πάντα βέβαια προσέχουμε. Ο στόχος είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Αυτό εξαρτάται και από όλους εμάς. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα οι αποφάσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ό,τι αφορά όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί και πάνω από τον μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους» τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιμένει σε ένα αφήγημα καταστροφολογίας -σαν να εύχεται την καταστροφή- το οποίο προσπαθεί να επιβεβαιώσει κάθε φορά και δεν του βγαίνει».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για επιτάχυνση των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα. «Είμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Ανοίξαμε πάρα πολλές ηλικιακές ομάδες. Και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις, που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά».

Προνόμια σε εμβολιασμένους

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό

«Η συζήτηση περί προνομίων έχει ανοίξει σε επιστημονικό σε ιατρικό επίπεδο, τόσο από αμερικανικούς όσο και από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που ήδη προχωρούν σε οδηγίες που αφορούν μέτρα για όσους έχουν εμβολιαστεί. Είναι μια συζήτηση που έρχεται αναπόφευκτα, μια συζήτηση που θα γίνει. Κανονιστικά όμως δεν μπορεί να ανοίξει, όσο δεν έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top