Γνωστός παρουσιαστής: «Είμαι αθώος» - Τι είπε στην απολογία του

«Ήταν φορτικός» ισχυρίστηκαν οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή

παρουσιαστής στον ανακριτή

Ο γνωστός παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον του ανακριτή και στις απολογίες τους ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με βόμβες ή πυροβολισμούς, ενώ ο γνωστός παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι είχε προσλάβει τον έναν από τους δυο για την ασφάλεια του.

Ο γνωστός παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι η φρουρά δεν τού αφαιρέθηκε ποτέ και πρόκειται για παρερμηνεία ενώ, όπως κατέθεσε, φρουρείται μέχρι και σήμερα, απλά όχι στον ίδιο βαθμό. 

Ανέφερε, μάλιστα, ότι το σπίτι του φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός του χώρος, ενώ η προσωπική του φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε.

Ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε ότι στις αρχές του Απριλίου, όταν περιορίστηκε η φρούρησή του, απευθύνθηκε σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή του, φοβούμενοι τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, απευθύνθηκε σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και το κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του. Συγκεκριμένα, απευθύνθηκε, όπως είπε, στον έναν εκ των συγκατηγορούμενών του, τον Γ. Π., ο οποίος φυλάσσει τις εγκαταστάσεις από το 2012, προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία του από το κανάλι προς το σπίτι του και αντίστροφα, καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους του, όπως επίσης και να επιτηρεί την οικία του, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας.

Στη συνέχει, ο Γ.Π τού πρότεινε, όπως υποστήριξε, τον Γ. Σ. Ακολούθησε συνάντηση και συμφωνήθηκε να τον συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις του και να επιτηρούν τον χώρο της οικίας του και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαν αρκετές, είχαν όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ τους. 

Ερώτηση: Τον αριθμό…… τον χρησιμοποιείτε;
Απάντηση: Όχι. Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό.
Ερώτηση: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»;
Απάντηση: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα.
Ερώτηση: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας Γ.Π. και Γ.Σ.;
Απάντηση: Δεν θυμάμαι.
Ερώτηση:  Γνωρίζετε που ήταν ο Γ.Π και Γ. Σ εκείνη τη στιγμή;
Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω.

 

 Τι είπε για την επίθεση σε αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία 

Ο παρουσιαστής αρνήθηκε ότι είχε επικοινωνία με τους συγκατηγορούμενούς τους πριν την επίθεση στους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Όσον αφορά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του ισχυρίστηκε ότι οι δύο άνδρες δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη να δουλεύουν για αυτόν.

Σημειώνεται ότι ο παρουσιαστής κρίθηκε προφυλακιστέος, διότι προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως συνάγεται πως αν αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα.

Ο γνωστός παρουσιαστής στον εισαγγελέα. Eurokinissi

 

Και ο συγκατηγορούμενος με τα αρχικά Γ.Π. αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ισχυρίστηκε ότι τον παρουσιαστή τον γνωρίζει πολλά χρόνια από άλλους σταθμούς που ήταν φύλακας, πριν από την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον

Όπως είπε, τα τελευταία τρία χρόνια εργαζόταν στο κανάλι Έψιλον, όπου έβλεπε τον παρουσιαστή να πηγαινοέρχεται με συνοδεία και από την ελληνική αστυνομία και από ιδιωτική φύλαξη, όπως ισχυρίστηκε.

Με τον Γ.Σ (τον δεύτερο συγκατηγορούμενο) είπε ότι γνωρίζονταν από παιδιά, ενώ πριν από κανένα μήνα περίπου ο παρυσιαστής τού ζητούσε να του προτείνει πρόσωπα που θα τον συνόδευαν σε διάφορες μετακινήσεις του. 

Επίσης, ανέφερε ότι ο παρουσιαστής τού είχε ζητήσει να τον συνοδεύσει όχι όμως σε 24ωρη φύλαξη, γιατί δεν μπορούσε. Όπως κατέθεσε υπέγραψαν σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1000 ευρώ το μήνα, ενώ φέρεται να του είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα. 

Όσον αφορά τη μηχανή για την οποία κατηγορείται ότι είναι συνεργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανήκει στον Γ. Σ. είπε ότι δεν την έχει δει ποτέ και ότι δε γνωρίζει αν την αγόρασε πρόσφατα.

Αναφορικά με την συχνή ανταλλαγή μηνυμάτων που είχε τον παρουσιαστή, ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ «φορτικός και τους ενοχλούσε διαρκώς, καθώς φοβόταν».

Η απολογία του δεύτερου συγκατηγορούμενου του παρουσιαστή

Και ο δεύτερος συγκατηγορούμενος του γνωστού παρουσιαστή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. 

Αφού αναφέρθηκε στη μηχανή που τον εμπλέκει στις επιθέσεις και πώς την απέκτησε, αναφέρθηκε εκτενώς σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Είπε πως δεν γνωρίζει από εκρηκτικές ύλες ούτε πώς να κατασκευάζει βόμβες, ενώ ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο τη Δευτέρα πριν τον συλλάβουν. Όσον αφορά τη σχέση του με τον παρουσιαστή, είπε ότι τον γνωρίζει περίπου τέσσερα χρόνια. Πριν από 15 ημέρες περίπου τον κάλεσε ο Γ.Π και του είπε ότι ο παρουσιαστής χρειάζονταν φύλαξη. Το ποσό της αμοιβής ήταν δελεαστικό, όπως ανέφερε, περίπου 1.500 ευρώ τον μήνα, γι΄αυτό και αποδέχτηκε τη δουλειά: σε κάθε έξοδο από την οικεία του τον συνόδευαν, ενώ επόπτευαν και δεν φυλούσαν το σπίτι του, όπως ισχυρίστηκε.

Όσον αφορά τις κλήσεις που δέχτηκε πριν τα περιστατικά που τον συνδέουν με τις επιθέσεις, ισχυρίστηκε και αυτός ότι ο παρουσιαστής ήταν «φορτικός» και τους καλούσε συνέχεια. Την ημέρα της έκρηξης έξω από το σπίτι του παρουσιαστή ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του.

Και οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή κρίθηκαν προφυλακιστέοι με το ίδιο σκεπτικό που υπήρξε και για τον ίδιο τον παρουσιαστή, ότι δηλαδή αν αφεθούν ελεύθεροι μπορεί να διαρπάξουν νέα εγκλήματα.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top