Κορωνοϊός: Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέσα Ιουνίου προβλέπει ο Σαρηγιάννης

«Δεν λύσαμε το πρόβλημα επειδή ήρθε το καλοκαίρι»

Οι προβλέψεις του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας. Πηγή/βίντεο: Ant1

Ιδιαίτερα υψηλός ήταν χθες Πέμπτη ο αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, αφού καταγράφηκαν 3.421 νέα κρούσματα σε έναν πολύ υψηλό, ωστόσο, αριθμό τεστ (80.017). Πότε όμως αναμένεται η πολυπόθητη αποκλιμάκωση, εν όψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου; 

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Αττική - Πάνω από 500 κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας

Μέχρι τέλος Μαΐου τα κρούσματα αναμένεται να φτάνουν και τις 2.000 και μέσα Ιουνίου θα δούμε τριψήφιο αριθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη. 

Lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την άρση των μέτρων

Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Ant1 ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένουμε διακυμάνσεις στον αριθμό των κρουσμάτων. Σταθεροποίηση με 2.000 περίπου κρούσματα αναμένεται μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τέλος του μήνα λόγω και της έναρξης νέων κοινωνικών δραστηριοτήτων. «Τα ανοίγματα είναι κρίσιμα. Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επεσήμανε, τέλος, ότι «δεν λύσαμε το πρόβλημα επειδή ήρθε το καλοκαίρι και ο καλός καιρός» προβλέποντας ότι θα φθάσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στα μέσα Ιουνίου.

Αγώνας δρόμου για την ανοσία μέχρι το καλοκαίρι – Χιλιάδες εμβολιασμοί

Έως το τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών άνω των 60 ετών στη χώρα μας, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την Τετάρτη έγιναν 111.000 εμβολιασμοί και εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει επιτευχθεί ανοσία αν οι παραδόσεις των εμβολίων συνεχιστούν κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι το 60% με 70% θα μπορεί να εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον υπουργό.

Εκτίμησε, δε, ότι ο Μάιος θα είναι ένας ενδεικτικός μήνας για τη μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top