Νευρική ανορεξία: Από 115 κιλά έφτασε να ζυγίζει 30 - Η μάχη της Φαίης

Η Φαίη Λαζάρου μιλά στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον «δαίμονά» της

Τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας αλλά και τη μάχη που έδωσε για να την ξεπεράσει περιέγραψε η Φαίη Λαζάρου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η κοπέλα ζύγιζε 115 κιλά κι έφτασε τα 30, κινδυνεύοντας να χάσει ακόμα και τη ζωή της. Σε μια προσπάθεια να χάσει τα κιλά της παιδικής της ηλικίας, άρχισε να τρώει σε μικρό πιάτο και με μικρό πιρούνι. Κάπως έτσι έχασε τα πρώτα 65 κιλά. Στη συνέχεια, μπήκε στη ζωή της και η γυμναστική. Σε ηλικία 22 ετών, έφτασε να ζυγίζει 58 κιλά. 

Θάνατος 24χρονης από νευρική ανορεξία: «Έτρωγε μία φορά την εβδομάδα»

«Σε πιάνει μια μανία να κοιτιέσαι επί ώρες στον καθρέφτη, εμμονικά. Να ανεβαίνεις στη ζυγαριά πάνω από 30 φορές τη μέρα. Να βλέπεις το σώμα σου χοντρό… άσχημη λέξη. Μέχρι που σε πιάνει η μανία να ελαττώνεις ακόμα και το υγιεινό. Έφτασα στο σημείο να τρώω όλη τη μέρα ένα μήλο και να θεωρώ ότι έχω φάει ένα πλήρες γεύμα κι ότι αυτό το μήλο είναι λίπος» περιγράφει. 

Από αριστερά η Φαίη όπως είναι σήμερα, στη μέση όταν ήταν με παραπανίσια κιλά και δεξιά όπως ήταν με νευρική ανορεξία

Από αριστερά η Φαίη όπως είναι σήμερα, στη μέση όταν ήταν με παραπανίσια κιλά και δεξιά όπως ήταν με νευρική ανορεξία

Η κοπέλα έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά τον περασμένο Αύγουστο. Αν και αρχικά θεωρούσε ότι έπρεπε να χάσει κι άλλο βάρος, αντιλήφθηκε μόνη της ότι βρισκόταν στο στάδιο νευρικής ανορεξίας. «Έχω έναν ανιψιό 3 ετών, τον οποίο έχω βαφτίσει κιόλας. Έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να παίξω με το παιδί. Έβλεπα τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και την αδελφή μου να κλαίνε…» σημειώνει.

Πρώην παίκτρια του GNTM ζύγιζε 37 κιλά - Πώς νίκησε τη νευρική ανορεξία

Έτσι, ένα πρωί πήρε την απόφαση. Τηλεφώνησε σε νοσοκομείο κι ενημέρωσε τον πατέρα της ότι είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει, ζητώντας ιατρική βοήθεια. 

«Είναι ευλογία να φτάνεις δύο φορές στον θάνατο και να ξαναπατάς στα πόδια σου, να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου και να τον αγαπάς για να μπορείς να αγαπήσεις και τους γύρω σου. Αλλά η μεγαλύτερη ευλογία είναι να βλέπεις ξανά χαμόγελα στα αγαπημένα σου πρόσωπα» κατέληξε.

Η Φαίη Λαζάρου χαρακτήρισε την αρρώστια «δαίμονα» που εξουσιάζει το μυαλό. Το άγχος, η ανεργία, η στεναχώρια ήταν αυτός ο δαίμονας, όπως είπε και τόνισε ότι έχει βάλει σκοπό να βοηθήσει όποιον μπορεί, για να γλιτώσει από αυτόν τον εφιάλτη. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top