Επίσημο: Ανοίγουν φροντιστήρια, διοικητικά δικαστήρια, οργανωμένες παραλίες

Από το Σάββατο 8/5 μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη στα καταστήματα

Τα επιδημιολογικά στοιχεία σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων περνάει και επίσημα η χώρα. Από τις 8 Μαΐου θα έχουμε διαφοροποιήσεις σε υπάρχοντα μέτρα, ενώ από τις 10 Μαΐου επανεκκινούν κάποιες δραστηριότητες.

Εισήγηση Επιτροπής: Άνοιγμα των φροντιστηρίων από τις 10 Μαΐου

Μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση του ποσοστού εμβαδού ανά πελάτη στα καταστήματα, καθώς και την επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών, των διοικητικών δικαστηρίων, των φροντιστηρίων και των πρακτικών ασκήσεων σε κολέγια και ΙΕΚ.

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών!

Ειδικότερα, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  •  Από 8 Μαΐου επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων, την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top