Εισήγηση Επιτροπής: Άνοιγμα των φροντιστηρίων από τις 10 Μαΐου

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαΐου

Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων κατά τη σημερινή συνεδρίαση- βίντεο από ΕΡΤ

Ένα βήμα πιο κοντά στην καθημερινότητά μας, φαίνεται πως θα έρθουμε από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου. Εκτός από το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε σήμερα, εισηγήθηκε και το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τη Γ’ Λυκείου, για τους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις στις 14 Ιουνίου (ΓΕΛ) και 15 Ιουνίου (ΕΠΑΛ).

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν από τη Δευτέρα - Όλα τα μέτρα

Ακόμη, οι ειδικοί φέρονται να εισηγήθηκαν και το άνοιγμα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, για τους μαθητές που αναμένεται να εξεταστούν για την απόκτηση κάποιου διπλώματος. 

Πανελλήνιες 2021: «Ανοίξτε τα φροντιστήρια έστω για έναν μήνα»

Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις σχολικές βαθμίδες είναι υποχρεωτική η διενέργεια self-test από εκπαιδευτικούς και μαθητές, «τουλάχιστον άπαξ, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από τη Δευτέρα», όπως αναφέρει το ΦΕΚ.

Self tests: Από την Τετάρτη η διανομή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αλλαγές αναμένονται και από τις 15 Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, όποτε και θα επιτρέπονται πλέον οι υπερτοπικές μετακινήσεις και μάλλον θα καταργηθεί το sms στο 13033. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να σταματήσουν τα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου. 

Τουρισμός: Άνοιγμα της αγοράς πριν από τις 15 Μαΐου

Επίσης, στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαΐου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top