Τουρισμός: Άνοιγμα της αγοράς πριν από τις 15 Μαΐου

«Ποδαρικό» θα μας κάνουν Αμερικανοί και Άγγλοι

Πιλοτικό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς πριν από  τις 15 Μαΐου  επιχειρεί η χώρα μας. Αμερικανοί και Βρετανοί εκδηλώνουν ήδη το ενδιαφέρον τους, για διακοπές στα πανέμορφα νησιά μας. Ξένα δίκτυα εκθειάζουν και προτείνουν την Ελλάδα ως τοπ τουριστικό προορισμό.

Μεταλλάξεις κορωνοϊού: 95% στη Στερεά Ελλάδα, 88% στην Κρήτη

Αμερικανοί και Άγγλοι φαίνεται πως ετοιμάζονται για τουριστικό ποδαρικό.  Αν και από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου μπορούν να κάνουν διακοπές, στη χώρα μας,  χωρίς να μπουν σε καραντίνα, ωστόσο λόγω του περιορισμού στις μετακινήσεις  αναβάλλουν την ημερομηνία. 

H Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Κω,  μιλώντας στο STAR είπε:« Οι tour operator προσδιορίζουν μετά τις 17 Μάιου τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ  από Αγγλία».

Ελλάδα: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός 

Σύμφωνα με διεθνή ταξιδιωτικά site η Ελλάδα φαίνεται πως κερδίζει τις προτιμήσεις των ευρωπαίων και Αμερικανών. Μάλιστα σύμφωνα με το TripAdvisor, ο κορυφαίος προορισμός για τους Βρετανούς  είναι  η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Daily Mail «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλοσωρίσει τους εμβολιασμένους τουρίστες την ώρα που Ισπανία και Πορτογαλία ανοίγουν τα σύνορά τους από τον Ιούνιο».  

Σε απόσπασμα της Γαλλικής τηλεόρασης αναφέρεται «Υπάρχει ελπίδα για τη σεζόν που έρχεται γιατί μέσα σε δέκα ημέρες, το σύνολο των κατοίκων που έχουν την κατάλληλη ηλικία, θα εμβολιαστούν. Η Ελλάδα έδωσε προτεραιότητα στα νησιά στο θέμα των εμβολιασμών».

Κορωνοπάρτι: Γνωστός dj εξηγεί στο Star πώς στήνονται στις πλατείες

Οι εμβολιασμοί στα νησιά μας και  το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου γίνονται ρεπορτάζ και αναρτήσεις στα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων  ενημέρωσης, που προτείνουν την Ελλάδα  ως τοπ προορισμό διακοπών.   

ΗΠΑ: Φρένο ταξιδιών σε 131 χώρες 

Στην μετατόπιση της Ελλάδας από την κατηγορία τρία, σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού, στην κατηγορία τέσσερα, σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού, προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο πλαίσιο της αναθεώρησης των ταξιδιωτικών οδηγιών του. Επιπλέον το Στέητ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν σε ακόμη 131 χώρες, λόγω της πανδημίας.         

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top