«Κλείδωσε» η ημερομηνία για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών!

Με ποιον τρόπο θα μπορούμε να καθόμαστε στις ξαπλώστρες;

Ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα (5/5/2021)

Το άνοιγμα της εστίασης αποτέλεσε μια κομβική αλλαγή στην άρση των μέτρων του lockdown, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται τι έπεται να ανοίξει.  

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το επόμενο βήμα επιστροφής προς την κανονικότητα είναι το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το Σάββατο 8 Μαΐου, ημερομηνία που πήρε το «πράσινο φώς» από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, ενόψει και του καλού καιρού.

Κορωνοϊός: «Αν υπάρξει νέο κύμα το καλοκαίρι θα κλείσει ό,τι ανοίγει»

Ωστοσο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για το θέμα αυτό νωρίτερα σήμερα, χωρίς να αποκαλύπτει την συγκεκριμένη ημερομηνία : «Προχωράμε βήμα - βήμα για τις οργανωμένες παραλίες. Θα ανοίξουν. Θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν». 

Άνοιγμα εστίασης: «Κρατήσεις μέχρι και τον Αύγουστο» στη Θεσσαλονίκη

«Τα καταστήματα που έχουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εστίαση και καφέ έχουν συγκεκριμένο χώρο. Για την παραλία χρειάζεται ειδική άδεια για να λειτουργήσει πάλι με ξαπλώστρες. Δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν καρέκλες πέραν του χώρου που δίνει την άδεια ο δήμος. Από τη στιγμή που είναι κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πλέον δίνουμε απαντήσεις όταν έχουμε τις αποφάσεις», πρόσθεσε μιλώντας στο Mega. 

Τουρισμός: Αυτό το ελληνικό covid free νησί προωθούν τα γερμανικά ΜΜΕ!

Για το άνοιγμα του κλάδου μίλησε και ο Νίκος Βενιέρης, ιδιοκτήτης beach bar. «Επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε για τις 15 Μαΐου, αλλά από όσα έχουμε ακούσει τότε θα γίνει το άνοιγμά μας. Πρέπει να κάνουμε έναν προγραμματισμό, έχουμε προεργασίες, ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα και με τις προδιαγραφές. Οι εργαζόμενοί μου έχουν ξεκινήσει ήδη τα self-tests. Εμείς έχουμε ελάχιστους εργαζόμενους κάτω των 30. Όσοι είναι άνω των 30 ή έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει το εμβόλιό τους», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top