Τουρισμός: Αυτό το ελληνικό covid free νησί προωθούν τα γερμανικά ΜΜΕ!

Τι δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης για τους Γερμανούς τουρίστες

Ρεπορτάζ για τα covid free νησιά στην Ελλάδα. Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star 14/3/21

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt εξετάζει το «πείραμα» των χωρών του Νότου, που αφορά τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων σε ακριτικά ή τουριστικά νησιά για ενίσχυση της οικονομίας.  

Τουρισμός: Τα επτά ελληνικά covid free νησιά που προτείνει το Spiegel

Σημειώνεται ότι «ενώ στην Ελλάδα επικρατεί συναίνεση, στην Ιταλία έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση με τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα, που αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις». 

Ιταλία: Ετοιμάζει covid free νησιά με σημείο αναφοράς το σχέδιο της Ελλάδας

Η γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle αναφέρει ενδεικτικά για την Ελλάδα τους Λειψούς, δηλαδή το ακριτικό πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων. 

«Οι Λειψοί είναι ένα από τα 69 ελληνικά νησιά με λιγότερους από 5.000 κατοίκους και μπορούν πλέον να προσελκύουν τουρίστες ως covid-free προορισμός, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων» ενώ η εφημερίδα τονίζει πως η γεωγραφική κατανομή του ελλαδικού χώρου, ο οποίος έχει 227 νησιά που κατοικούνται, δεν έχει βοηθήσει την κυβέρνηση στο να αποφασίσει ποιος, που και πότε θα εμβολιαστεί πρώτος.   

La Repubblica: Τι γράφει για covid free νησιά και τουρισμό στην Ελλάδα

Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι «το πρώτο ελληνικό νησί που εξασφάλισε τον τίτλο «Covid-free» στα τέλη Ιανουαρίου ήταν το Καστελόριζο: «Έχει επιφάνεια μόλις εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται 125 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου, μπροστά στη νότια ακτή της Τουρκίας. Το 90% των περίπου 500 κατοίκων ζει από τον τουρισμό» γράφουν χαρακτηριστικά. 

Θεοχάρης για ZDF: «Μας έχουν λείψει οι Γερμανοί τουρίστες»

Μετά την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Βερολίνο, το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF τόνισε σε ρεπορτάζ του πως η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει Γερμανούς τουρίστες. Μάλιστα, ο Υπουργός μίλησε στο γερμανικό δίκτυο και δήλωσε τα εξής: «Σε ομαλές εποχές είχαμε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες από τη Γερμανία, πολλοί έρχονταν και ξαναέρχονταν στα επόμενα χρόνια. Μας έχουν λείψει, όχι μόνο ως πελάτες, αλλά και ως φίλοι».  

Τουρισμός: Αυτά είναι τα «Covid free» νησιά της Ελλάδας

Ωστόσο, το ZDF όφειλε να επισημάνει ότι «το γερμανικό υπουργείο Eξωτερικών εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «περιοχή υψηλού κινδύνου» καθώς ο δείκτης μετάδοσης κυμαίνεται γύρω στα 150 (κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους επί επτά συνεχείς ημέρες). Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει από την Ελλάδα θα πρέπει να περάσει από καραντίνα στη Γερμανία. Ωστόσο η μεσογειακή αυτή χώρα έχει ήδη ανοίξει, από τα μέσα Απριλίου, για τους Γερμανούς τουρίστες που προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Οι ταβέρνες και τα μπαρ είναι ήδη ανοιχτά, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top