Ιταλία: Ετοιμάζει covid free νησιά με σημείο αναφοράς το σχέδιο της Ελλάδας

Τι αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας της Ρώμης «Il Messaggero»

Αυτά είναι τα covid free νησιά στην Ελλάδα. Ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 14/3/21

Για τη δημιουργία νησιών «covid free» στην Ιταλία, ετοιμάζεται η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα της Ρώμης «Il Messaggero».

«Η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο η επιχείρηση νησιά «covid free» να ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν αρχικά όλοι οι κάτοικοι των μικρότερων ιταλικών νησιών, όπως τα Κάπρι, Ίσκια, Προτσίντα, Πόντζα, Λίπαρι και Έλμπα. 

Τουρισμός: Αυτά είναι τα «Covid free» νησιά της Ελλάδας

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό τα μικρότερα νησιά, με σημείο αναφοράς εκείνο της Ελλάδας, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται και βρίσκεται στην φάση της τελειοποίησης», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης, η οποία εξηγεί ότι θα επιλεγούν νησιά, στα οποία υπάρχουν επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας. 

To νησί Κάπρι της Ιταλίας- φωτογραφία Eurokinissi

To νησί Κάπρι της Ιταλίας- φωτογραφία Eurokinissi

Η Ιl Messaggero γράφει επίσης, ότι «η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή του όλου αυτού σχεδίου πολύ νωρίς και εντός του Απριλίου αναμένεται να εμβολιστούν οι κάτοικοι των 69 τουριστικότερων νησιών του Αιγαίου». 

Τουρισμός: Ένα ακόμα νησί του Αιγαίου είναι «Covid free»

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ντράγκι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών το σκεύασμα της Johnson & Johnson, το οποίο προβλέπει την χορήγηση μιας μόνον δόσης. Οι Ιταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία, με την ελπίδα να μπορέσει και η χώρα τους να επιλεγεί και πάλι ως τουριστικός προορισμός, κυρίως από τους Αμερικανούς τουρίστες.

«Πρόκειται για μια αναγκαία πρωτοβουλία, από τη στιγμή που οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις δεν αρκούν και στην Ιταλία το 2020 καταγράφηκαν 67 εκατομμύρια  λιγότερες αφίξεις τουριστών, σε σχέση με το 2019, με οικονομική ζημιά η οποία ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ» καταλήγει η Il Messaggero.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top