Κορωνοϊός: «Αν υπάρξει νέο κύμα το καλοκαίρι θα κλείσει ό,τι ανοίγει»

«Καμπανάκι» από τον Γιώργο Παυλάκη

Όσα είπε ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης για ένα πιθανό νέο κύμα της πανδημίας το καλοκαίρι. Πηγή/βίντεο: Mega

Την ώρα που ανοίγουν ξανά οι δραστηριότητες και αίρονται οι περιορισμοί, οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί, προειδοποιώντας πως εάν δεν είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων δεν είναι απίθανο να υπάρξει εκ νέου ένα νέο της πανδημίας που θα σημάνει ξανά το «κλείσιμο».

Μέτρα: Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα- Τι θα ισχύει από 15/5

Ανάλογο προβληματισμό εξέφρασε και ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega αναφέρθηκε σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας το καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι αν υπάρξει έξαρση δεν αποκλείεται να κλείσουν ξανά οι δραστηριότητες που ανοίγουν.

Παπαθανάσης: Άνοιγμα φροντιστηρίων και ψώνια χωρίς ραντεβού

«Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα κλείσουν ξανά όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ως παράδειγμα το Ισραήλ όπου υπήρξε αναζωπύρωση το περασμένο καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στην εστίαση που άνοιξε τη Δευτέρα, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι «ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που διανύουμε θα δείξει τι έγινε το Πάσχα, επισημαίνοντας ότι «τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».

Μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς, κάλεσε και τους μεγαλύτερους σε ηλικία να επιδείξουν ανάλογη αποδοχή στα εμβόλια και εκτίμησε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Τέλος, σχολιάζοντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα έκανε λόγο για ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο που ο ίδιος θα το έκανε «χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top