Μέτρα: Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα- Τι θα ισχύει από 15/5

Τι θα γίνει με sms, μετακινήσεις και πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Τα επόμενα βήματα για την άρση των μέτρων τον Μάιο. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (5/5)

Μετά το άνοιγμα της εστίασης ύστερα από έξι μήνες που σηματοδότησε την επιστροφή στην κανονικότητα, ακολουθεί το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου, οπότε αναμένεται να αρθούν επιπλέον περιορισμοί.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει μετά το άνοιγμα της εστίασης

Η επιτροπή των ειδικών εξετάζει καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει για τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την λήξη των υποχρεωτικών sms και το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Έτσι, δεν αποκλείεται από τις 15 Μαΐου που ανοίγει και επίσημα ο τουρισμός να καταργηθεί η απαγόρευση στο ωράριο κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου και η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά στις 24:00 αντί για τις 23:00 που ισχύει ήδη από τη Δευτέρα, καθώς όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, από τις 15 Μαΐου οι καφετέριες θα κλείνουν μία, ίσως και δύο ώρες αργότερα και κατ' επέκταση θα επεκταθεί και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Γεωργιάδης για άνοιγμα εστίασης:  Βήμα προς την κανονικότητα

Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, αφού έχουν κατεβάσει ρολά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Οι ειδικοί θα συζητήσουν εκ νέου το άνοιγμα τους. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του κλάδου που έχει πληγεί, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης  επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ότι πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. 

Από την άλλη η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε πιο αισιόδοξη αναφέροντας πως «σε περίπου 10 ημέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα γυμναστήρια εξαιτίας των εμβολιασμών και των self test που προχωρούν, με μεγάλη προσοχή».

Τι προβλέπεται να ισχύει από τις 15 Μαΐου 

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία, γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 15 Μαΐου, θα ανοίξει και ο τουρισμός, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.   

Με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα. Την ίδια μέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.   

Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό «6», ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top