Γεωργιάδης για άνοιγμα εστίασης:  Βήμα προς την κανονικότητα

Πότε θα διευρυνθεί το ωράριο - Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια    

Να τηρηθούν τα μέτρα σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης από σήμερα ζήτησε ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ώστε να μη χρειαστεί να ξανακλείσει,  μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή Δ. Κοτταρίδη – Γ. Πιταρά.       

Άνοιξε η εστίαση: Όλοι οι κανόνες και τα πρόστιμα 

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι μπορούν να υπάρχουν μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 10.45 μ.μ. ενώ πρόσθεσε  ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε. 

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα με το άνοιγμα της εστίασης

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που παραμένουν κλειστές, κυρίως επειδή δε διαθέτουν εξωτερικούς χώρους,  ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:   «Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο».

Άνοιγμα εστίασης: Περίπου 16.000 επιχειρήσεις μένουν κλειστές

Ο Υπουργός  διαβεβαίωσε πάντως ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, και ότι τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Για την απαγόρευση μουσικής δήλωσε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Εστίαση: Αυτός είναι ο λόγος που δεν επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα

Για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων διευκρίνισε ότι λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα αλλά μόνο για τους ενοίκους, αλλά θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ.

Σχετικά με τα γυμναστήρια επισήμανε λοτι  θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ.  «Αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top