Νέα μέτρα: Τι αλλάζει μετά το άνοιγμα της εστίασης

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Το άνοιγμα στην εστίαση από τη Δευτέρα του Πάσχα, φέρνει χαλάρωση σε ορισμένα μέτρα και δίνει ανάσες σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους που έβλεπαν τα μαγαζιά τους τόσο καιρό κλειστά.

Κυριακή του Πάσχα: Πώς μετακινούμαστε  

Έτσι από τις 3 Μαΐου, λόγω της εστίασης, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 11 το βράδυ από τις 10 που είναι μέχρι σήμερα. Από τις 11 και μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα βρίσκεται σε ισχύ.

Τα μέτρα για την εστίαση

Σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι. Υπενθυμίζεται ότι η μουσική απαγορεύεται καθώς όπως λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να μιλάμε φωναχτά για να ακουγόμαστε γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Νέα μέτρα: «Ελεύθερες» οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι ισχύει ως 15 Μαΐου

Μέχρι τις 22:45 οι πελάτες θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει από τα μαγαζιά εστίασης. Για να πάμε σε μαγαζί εστίασης θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα με τον κωδικό «6» στο 13033.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται αρκεί να είναι εντός της περιφερειακής ενότητας. Αντιθέτως, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό απαγορεύονται εκτός και αν δικαιολογούνται από επίσημα έγγραφα.

Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο

Για τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 9 Μαΐου.

Για τα κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής υπάρχει δυνατότητα προαιρετικού (διευρυμένου) ωραρίου λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα να λειτουργήσουν  την Κυριακή, 9 Μαΐου 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top