Νέα μέτρα: «Ελεύθερες» οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι ισχύει ως 15 Μαΐου

Το όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και οι περιορισμοί στις εκκλησίες

Γιατί δεν καταργήθηκαν τα sms μετακίνησης, με παρέμβαση Μητσοτάκη- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Νέα μέτρα ανακοίνωσε, χθες, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τις ημέρες που ακολουθούν. Προς έκπληξη των περισσοτέρων, δεν καταργείται το sms στο 13033, oύτε με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. Έτσι ο κωδικός 6 θα μας συνοδεύει ακόμα και στη μετάβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

SMS μετακίνησης: Γιατί δεν καταργήθηκαν με παρέμβαση Μητσοτάκη

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι ισχύει από σήμερα έως και 15 Μαΐου.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

«Ελεύθερες» είναι από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα sms στο 13033 παραμένουν στη ζωή μας μέχρι και να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, δηλαδή στις 15 Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας  είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.
Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ.

Μεγάλη Εβδομάδα και εκκλησία

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα για εκκλησίες, εορταστικά τραπέζια, μετακινήσεις

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Κυριακή του Πάσχα και οικογενειακά τραπέζια

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. 

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Δευτέρα του Πάσχα: Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου

Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 3 Μαΐου επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους. Για τη μετακίνηση σε αυτά θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6. 

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους χρήστες του twitter, βέβαια, το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. 

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μ.μ., ενώ με τον Νίκο Χαρδαλιά να επισημαίνει χθες ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους μέχρι τις 11 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top