Μετακινήσεις: Παραμένουν τα sms - Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα του Πάσχα

Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο

Παράταση πήρε η κατάργηση των υποχρεωτικών sms. Τι θα ισχύεο από την Δευτέρα του Πάσχα. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η πολυπόθητη κατάργηση των υποχρεωτικών sms στο 13033 δεν θα έρθει τελικά από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου όπως αρχικά είχε διαρρεύσει και οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα για να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους μέχρι τις 15 Μαΐου.

Ωστόσο, στα ευχάριστα νέα, απελευθερώνονται από αύριο Μεγάλη Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αφού μέχρι σήμερα μπορούσε να μετακινηθεί κανείς σε άλλον δήμο μόνο τα σαββατοκύριακα.

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Επιτρέπονται όλες τις μέρες από τη Μεγάλη Πέμπτη

Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα του Πάσχα – Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Την Δευτέρα του Πάσχα ανοίγουν μετά από σχεδόν έξι μήνες τα καταστήματα εστίασης. Οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για καφέ ή φαγητό στέλνοντας μήνυμα με τον κωδικό «6» και καλούνται να έχουν επιστρέψει μέχρι τις 11 το βράδυ που θα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Νέα μέτρα: Με τι κωδικό μετακίνησης θα πηγαίνουμε για καφέ και φαγητό

Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι μόνο για καθήμενους και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ.

Οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα μέχρι να καθίσουν στα τραπεζάκια, οπότε και θα μπορούν να την αφαιρούν.

Αύριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι ισχύει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υπενθυμίζεται ότι όλη την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Από την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top