Παπαθανάσης: Άνοιγμα φροντιστηρίων και ψώνια χωρίς ραντεβού

Τι θα γίνει με οργανωμένες παραλίες, γυμναστήρια, παιδότοπους

«Όσο προχωράμε θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι», δήλωσε για τα καταστήματα εστίασης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης / Πηγή βίντεο: Mega

Να ανοίξουν και τα φροντιστήρια μαζί με τα σχολεία, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, θα προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης στην επιτροπή των ειδικών, όπως τόνισε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι.

Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων: Μήνας επιστροφής στην κανονικότητα ο Μάιος

Εστίαση: Πότε θα επιτραπεί η μουσική και πότε θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι

«Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Τα μέτρα τηρήθηκαν, ήταν όλοι πολύ προσεχτικοί. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα», είπε ο κ. Παπαθανάσης για το πρώτο τεστ με το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων.

Άνοιγμα εστίασης: «Κρατήσεις μέχρι και τον Αύγουστο» στη Θεσσαλονίκη

Φαίνεται πως οι επόμενες 10 ημέρες θα κρίνουν τις αποφάσεις για τη μουσική στα καταστήματα, η οποία απαγορεύεται σε αυτή τη φάση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως έτσι είχαν ανοίξει και πέρυσι και τα καταστήματα εστίασης και στη συνέχεια επιτράπηκε η μουσική.

«Όσο προχωράμε θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι», δήλωσε, παραπέμποντας στις αποφάσεις των ειδικών το επόμενο διάστημα. «Να δούμε πως θα πάει η διασπορά του ιού τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις», τόνισε.

Έρχεται παράταση για το ωράριο κυκλοφορίας

Ήδη, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να παραταθεί και το ωράριο κυκλοφορίας, από τις 23.00, που είναι σήμερα, στις 00.00, με τους επιχειρηματίες της εστίασης να επισημαίνουν πως ο χρόνος είναι πολύ μικρός αυτή τη στιγμή και μειώνει σημαντικά τον τζίρο.

Μέτρα: Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα- Τι θα ισχύει από 15/5

«Οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να τρώμε νωρίς το βράδυ», επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι, ο επιχειρηματίας και γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, από τις 15 Μαΐου, που ανοίγει και ο τουρισμός, οι καφετέριες θα κλείνουν μία, ίσως και δύο ώρες αργότερα και κατ' επέκταση θα επεκταθεί και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Ο κ. Παπαθανάσης, πάντως, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή η διεύρυνση του ωραρίου δεν είναι στο τραπέζι.

Τι θα γίνει με τις οργανωμένες παραλίες

Ένα άλλο ζήτημα, που απασχολεί χιλιάδες επιχειρηματίες και πολίτες, ενόψει και τους ανοίγματος του τουρισμού, είναι το θέμα των οργανωμένων παραλιών.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής για το θέμα, με τον αναπληρωτή υπουργό να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προχωράμε βήμα - βήμα για τις οργανωμένες παραλίες. Θα ανοίξουν, θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δε μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού».

Σε αναμονή παιδότοποι και γυμναστήρια

Ένας κλάδος, που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και παραμένει κλειστός για πολλούς μήνες, είναι αυτοί των παιδοτόπων και των γυμναστηρίων.

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει άνοιγμα των γυμναστηρίων στα τέλη Μαΐου με self test και αυστηρά μέτρα, κάτι που ενδέχεται να συμβεί και για τους παιδότοπους, ειδικά όσους έχουν εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, ο κ. Παπαθανάσης απέφυγε να δώσει σαφή ημερομηνία, λέγοντας πως «εξετάζουμε τα δεδομένα εβδομάδα - εβδομάδα, μη δημιουργούμε προσδοκίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top