Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων: Μήνας επιστροφής στην κανονικότητα ο Μάιος

Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα μέτρα μέσα στον Μάιο

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου, μετά από έξι μήνες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν πιστά από επαγγελματίες και πολίτες, που μπόρεσαν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το γεύμα τους μετά από καιρό, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα.

Νέα μέτρα: Οι σημαντικότερες ημερομηνίες - Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Εμβόλια κορωνοϊού: Πόση προστασία παρέχουν και πότε ξεκινά

Τι ανοίγει τις επόμενες μέρες 

Μετά το άνοιγμα της εστίασης, σειρά έχει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου, οπότε αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Άνοιγμα εστίασης: «Κρατήσεις μέχρι και τον Αύγουστο» στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.   

Self-test: Κλειστή η πλατφόρμα για το Πάσχα- Πότε ανοίγει ξανά

Στη συνέχεια, το Σάββατο 15 Μαΐου, θα ανοίξει και ο τουρισμός, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.   

Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα. Την ίδια μέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.   

Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.   

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μ.μ. και λήγει στις 5 τα ξημερώματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top