Self-test: Κλειστή η πλατφόρμα για το Πάσχα- Πότε ανοίγει ξανά

Γιατί ο ΠΦΣ αποφάσισε να κλείνει η πλατφόρμα κάθε Σάββατο με Δευτέρα;

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το ποιοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self tests (25/4/21)

Πριν από λίγο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες για τη διάθεση δωρεάν self test.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΦΣ, «για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή», η δωρεάν διάθεση των Self tests από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Ο ΠΦΣ υποστηρίζει πως τα φαρμακεία που διημερεύουν και διανυκτερεύουν  αδυνατού να χορηγούν τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά tests, διότι η λειτουργία τους αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών. 

Συνεπώς, η πλατφόρμα διάθεσης των Self tests θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 8:00π.μ. 

Self-tests: Διαθέσιμα μόνο στις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων

Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα θα μείνει κλειστή από το Μ. Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 8:00π.μ. 

Πολλοί φαρμακοποιοί δηλώνουν πως ο φόρτος εργασίας τους κατά την διανυκτέρευση είναι τεράστιος και κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην πάνε να προμηθευτούν μαζικά τα self test το Μεγάλο Σάββατο. 

Self-tests: Για ποιους είναι υποχρεωτικά 

Τα self-tests έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας καθώς πλέον δεν είναι απαραίτητα μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Όσοι εργάζονται σε λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής είναι απαραίτητο να κάνουν τεστ. Υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ είναι και όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και στις σχολές οδηγών.   

Self- test: Υποχρεωτικά από σήμερα στο Δημόσιο - Ποιους εργαζόμενους αφορά

Το μέτρο αφορά επίσης και στους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.  

Παπαευαγγέλου: Πάσχα με self- test και διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Η προμήθεια των δύο δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία μπορεί να γίνει με το ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα. Υπενθυμίζεται ότι οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν σε όλους να κάνουν δύο τεστ, το ένα τη Μεγάλη Δευτέρα και το άλλο τη Μεγάλη Πρασκευή ώστε να γιορτάσουν το Πάσχα με ασφάλεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top